Een romige kippensoep met dragon. Lekker om je even mee op te warmen, als lunch of voorgerecht. Het recept is simpel te maken, koolhydraatarm en qua ingrediënten genoeg voor vier personen.
Romige kippensoep is een heerlijk gerecht dat vaak wordt gemaakt door kippenbouillon te combineren met zuivelproducten zoals room, melk of zelfs roomkaas. De soep wordt vaak gewaardeerd vanwege zijn rijke smaak en het vermogen om warmte en comfort te bieden, vooral tijdens koude dagen of wanneer mensen zich niet lekker voelen.
Kippensoep opwarmen
Romige kippensoep kan soms dikker worden na het opwarmen, omdat de zuivelproducten kunnen stollen. Het is vaak nodig om het opnieuw te verdunnen met wat extra bouillon of melk bij het opwarmen.
Welke ingrediënten heb je nodig voor romige kippensoep
- 50 gram boter
- Een grote, gesnipperde ui
- 300 gram gebraden kip ( in reepjes gesneden)
- 6 dl kippenbouillon
- Een beetje zout
- Een beetje peper
- Een eetlepel ( verse) dragon
- 1,5 dl slagroom
Hoe maak je deze kippensoep
- Smelt de boter in een grote pan. Het liefst een pan met een dikke bodem
- Fruit de ui ongeveer drie minuten in de boter
- Voeg de reepjes kip toe en doe de helft van je bouillon erbij
- Breng het aan de kook en kook het dan nog 20 minuten door op een laag vuurtje
- Laat je soep afkoelen en pureer het dan in de keukenmachine of blender
- Doe de rest van de bouillon erbij
- Breng je soep wat op smaak met wat peper en zout
- Doe dan de dragon erbij
- Doe de soep in kommen en roer er dan een lepel room door