Recept melanzane alla parmigiana

melanzane alla parmigiana

Melanzane alla parmigiana. Een lekker Italiaans, vegetarisch hoofdgerecht voor in de oven. Ideaal om een dag eerder te maken. Je kunt dit gerecht 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm 20 min. in de oven op 180 °C.

Ingrediënten

  • 4 aubergines
  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • 195 ml olijfolie
  • 800 gram gepelde tomaten (blik à 400 g)
  • 2 theelepels suiker
  • 100 gram Parmezaanse kaas
  • 250 gram mozzarella (zakje à 125 g)
  • 15 gram basilicum (bakje à 15 g)
melanzane alla parmigiana

Bereidingswijze

  • Snijd de aubergines in de lengte in plakken van een ½ cm.
  • Verhit 3 eetlepels olie in een koekenpan en fruit de gesnipperde ui en de gesneden knoflook 2 minuten.
  • Voeg de tomaten toe en roer deze met een houten lepel in kleine stukjes. Breng de saus op smaak met de suiker, peper en zout. Laat 15 minuten zachtjes koken.
  • Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C.
  • Bak de aubergines in delen, telkens 2 minuten aan iedere kant en bak steeds in een scheut van de rest van de olie. Laat uitlekken op keukenpapier.
  • Leg een laag aubergine in de ovenschaal en schep er een laag tomatensaus op. Bestrooi met geraspte Parmezaanse kaas, leg er een paar plakken mozzarella op en scheur er wat blaadjes basilicum over. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn en eindig met een laag aubergine. Bak ca. 30 minuten in de oven.

Lees ook  Jam met chiazaad zonder geleisuiker