Recept olijventapenade

Ben jij ook zo gek op smeersels? Deze olijventapenade maak je gemakkelijk zelf. Natuurlijk kun je dit ook gewoon kopen bij de supermarkt, traiteur of delicatessenzaak, maar zelf maken is toch veel leuker en lekkerder vinden wij. 

Ingrediënten olijventapenade

  • een eetlepel afgespoelde en uitgelekte kappertjes
  • een teentje knoflook
  • 125 gram gehakte en ontpitte zwarte of groene olijven
  • twee eetlepels citroensap
  • twee eetlepels extra vergine olijfolie
  • 1,5 eetlepel cognac
  • wat zwarte peper

Bereiding

  • Doe de kappertjes, knoflook, olijven, citroensap in de keukenmachine en maal alles fijn.
  • Doe er terwijl de machine draait twee eetlepels olijfolie bij
  • Doe dan de cognac erbij
  • Eventueel kun je er nog wat zwarte peper bij doen
  • Schep het mengsel in een gesteriliseerde pot
  • Sluit de pot goed af. Je kunt hem ongeveer twee weken in de koelkast
  • Serveer de tapenade op brood op bij rauwkost
Lees ook  Hummus maken? Het recept