Ik heb een moestuintje en deze week waren de rode bieten groot genoeg om gegeten te worden. Van een vriendin van me heb ik eens een recept gekregen van Rode bietensalade. Toch maar eens proberen.
Ingrediënten bietensalade
- 150 gram Griekse yoghurt
- Halve eetlepel citroensap
- Halve eetlepel extra vergine olijfolie
- 1 mespunt kaneel
- 1 teen knoflook
- 2 takjes peterselie
- 300 g gekookte rode bieten
Bereiding
- Pak een grote kom waar je lekker alles in om kan scheppen
- Haal de schil van de al eerder gekookte rode biet
- Snijd de bieten in kleine blokjes
- Gooi de Griekse yoghurt in de kom
- Gooi daar de citroensap, olijfolie en kaneelpoeder bij en roer het tot een mooi papje
- Pers de knoflook uit en roer het er doorheen. Knoflookpoeder is overigens ook geschikt
- Gooi de peterselie er doorheen
- Gooi alles in de grote schaal en je hebt een prachtige knalroze salade