Onderzoek heeft aangetoond dat het eten van macadamianoten de kans op hart- en vaatziekten verlaagt. Een goede smoes dus om deze macadamia koekjes eens te maken. Ze zijn door de citroen heerlijk fris.
Macademianoten
De macadamianoot is de moeilijkst te kraken noot ter wereld. Er is een druk van meer dan twintig kilo per vierkante centimeter voor nodig. Mede hierom ligt de prijs hoog, al is door het ruime aanbod de noot wel goedkoper geworden. De noot bevat het hoogste gehalte aan onverzadigde vetten van alle noten. Hij is bovendien rijk aan vitamine B1 en bevat daarnaast ook de mineralen magnesium, fosfor, ijzer, zink en calcium.
Ingrediënten voor macadamia koekjes
- 125 gram zachte boter
- 100 gram suiker
- twee eidooiers
- geraspte schil van een halve citroen
- een halve dl citroensap
- 225 gram bloem
- zes eetlepels maizena
- 100 gram grofgehakte macadamianoten
Koekjes bakken
Het is verleidelijk om je eigen draai te geven aan de koekjes, maar bij bakken is het juist erg belangrijk dat je de juiste hoeveelheden gebruikt. Het is het beste om van tevoren alles netjes af te wegen en klaar te zetten in schaaltjes. Dan hoef je tussentijds niet te wegen. Het scheelt veel knoeiwerk.
Hoe maak je deze macadamia koekjes?
- Verwarm je oven voor op 190 graden.
- Doe bakpapier op een bakplaat
- Klop de boter met de suiker lekker luchtig
- Klop de dooiers, citroenschil en het citroensap erdoor
- Zeef de bloem met de maizena en klop dit door het mengsel
- Doe je noten in de kom en spatel ze er doorheen
- Met een eetlepel maak je kleine bergjes op je bakplaat en maak er rondjes van
- Na een minuut of 12 zijn ze goudbruin. Probeer ze dan af te laten koelen op de bakplaat en verplaats ze dan naar een rooster om ze verder af te laten koelen ( Nee niet stiekem snoepen!)
Andere koekjes bakken?
Havermoutkoekjes met pure chocolade