Recept om zelf macadamiakoekjes met citroen te maken

Onderzoek heeft aangetoond dat het eten van macadamianoten de kans op hart- en vaatziekten verlaagt. Een goede smoes dus om deze koekjes eens te maken. Ze zijn door de citroen heerlijk fris.

macadamiakoekjes

Ingrediënten

  • 125 gram zachte boter
  • 100 gram suiker
  • twee eidooiers
  • geraspte schil van een halve citroen
  • een halve dl citroensap
  • 225 gram bloem
  • zes eetlepels maizena
  • 100 gram grofgehakte macadamianoten

Hoe maak je deze macademiakoekjes?

  • Verwarm je oven voor op 190 graden.
  • Doe bakpapier op een bakplaat
  • Klop de boter met de suiker lekker luchtig
  • Klop de dooiers, citroenschil en het citroensap erdoor
  • Zeef de bloem met de maizena en klop dit door het mengsel
  • Doe je noten in de kom en spatel ze er doorheen
  • Met een eetlepel maak je kleine bergjes op je bakplaat en maak er rondjes van
  • Na een minuut of 12 zijn ze goudbruin. Probeer ze dan af te laten koelen op de bakplaat en verplaats ze dan naar een rooster om ze verder af te laten koelen ( Nee niet stiekem snoepen!)