Recept rode kool met sinaasappel en speculaaskruiden

De meeste mensen eten rode kool met appeltjes. Omdat de speculaaskruiden bij mij echt bij de winter horen en we wel van een beetje variatie houden, hebben we nu een recept voor je me speculaaskruiden en sinaasappel. 

Ingrediënten

  • 700 gram gesneden rode kool
  • Twee eetlepels olijfolie
  • Twee rode uien, gesneden in halve ringen
  • Twee theelepels speculaaskruiden
  • 75 milliliter sinaasappelsap
  • Twee takjes tijm ( je hebt alleen de blaadjes nodig)
 rode kool

Bereiding

  • Doe de olie in de wok en bak de ui ongeveer 2 minuten
  • Doe de kool erbij en bak dit ongeveer 6 minuten mee
  • Schenk de sinaasappelsap erbij en smoor de kool nog ongeveer vijf minuten zodat het knapperig gaar is
  • Breng je maaltijd op smaak met de tijm en speculaaskruiden
Lees ook  Recept chocolade banaan cupcakes