Rode pesto op tafel doet het altijd goed. Met dit recept kun je een mooi potje vullen. Leuk om cadeau te geven maar ook lekker bij wat groente of als dip. Steriliseer de potten eerst wel goed met een kokend sopje. Laat ze daarna wel eerst goed drogen.
Ingrediënten rode pesto
- 200 gram zongedroogde tomaten in olie
- 10 gram verse basilicum
- 7 gram verse bladpeterselie
- Twee gehakte teentjes knoflook
- Twee theelepels afgespoelde en uitgelekte kappertjes
- Vier eetlepels geroosterde pijnboompitten
- Twee eetlepels rodewijnazijn
- 1,25 dl extra vergine olijfolie
Bereiding
- Doe de tomaten in olie, de basilicum, bladpeterselie, knoflook, kappertjes en pijnboompitten in de keukenmachine. Maal alles fijn.
- Terwijl je de keukenmachine laat draaien giet je er twee eetlepels rodewijnazijn en 1,25 dl extra vergine olijfolie bij. Meng alles goed. Je krijgt dan een lekker smeuïg smeerseltje
- Dan voeg je twee eetlepels versgeraspte Parmezaanse kaas en wat peper toe
- Schep het mengsel in een gesteriliseerde pot en doe aan de bovenkant een dun laagje extra vergine olijfolie. Sluit de pot goed af en zet hem in de koelkast. Je kunt je pesto ongeveer twee weken bewaren.
Wanneer je deze pesto verdunt met wat olijfolie kun je hem gebruiken als pastasaus maar hij is ook erg lekker met wat rauwkost.
Philips Viva HR7510/10 - Foodprocessor – Zwart
€83,99
Bol.com