Borrelbrood maken voor de luie zondag

Categories Alle recepten, Bakken, Feestdagen, Kerst, Keuken, Oud&Nieuw, Sinterklaas, VerjaardagPosted on
borrelbrood

Wil je eens wat anders op tafel zetten dan een bakje chips en wat toastjes dan is dit borrelbrood echt iets voor jou. Een heerlijk gerechtje voor bij de borrel of op een lekkere luie zondag, met bijvoorbeeld een kop soep.

Wat is borrelbrood

Borrelbrood, ook wel bekend als “pull-apart brood” of “breekbrood,” is een heerlijk en gezellig gerecht dat meestal wordt geserveerd als een snack of bij borrels. Het bestaat uit een brood waarvan de plakjes of stukken zijn ingesneden, gevuld met verschillende smaakvolle ingrediënten en gebakken tot het geheel knapperig en smakelijk is. Het is een populaire en feestelijke snack die gemakkelijk kan worden aangepast aan de voorkeuren van de eters.

Ingrediënten borrelbrood

(3 a 4 personen)

  • Een heel, ongesneden rond broodje

Ingrediënten om het broodje mee te vullen zoals:

  • groene of rode pesto
  • kruidenboter
  • mozzarella
  • stukjes ham
  • tomaatjes
  • plakjes kaas
  • salami
  • geruld gehakt
  • kruiden zoals bieslook, oregano, peper & zout
  • wat je maar lekker vindt!

Tipje: Borrelbrood met camembert en cranberry

borrelbrood

Bereidingswijze

  • Begin met het voorverwarmen van de oven op 180 graden.
  • Pak een broodmes en snijdt allemaal vierkantjes in het brood. Let op, je snijdt zo ver mogelijk tot de bodem maar niet er doorheen want dan valt het brood uit elkaar.
  • Vervolgens ga je het brood vullen met de ingrediënten naar keuze.
  • Begin met een smeersel zoals pesto of kruidenboter en gebruik een theelepeltje om zo ver mogelijk onderin het brood te komen.
  • Daarna vul je de gleuven met alles wat je maar lekker vindt. Het brood mag vervolgens voor zo’n 10 minuutjes in de oven. Kijk even goed of alles lekker gesmolten is.
  • Serveer het brood warm en gebruik een mes om op te dienen maar wat misschien wel leuker is, laat iedereen zelf wat stukjes brood plukken want dat wil gemakkelijk met al die vierkantjes die je gesneden hebt.
Lees ook  Een nieuwe vrucht. Wat is een cumelo?