Borrelbrood met cranberry en camembert

Categories Feestdagen, Hapjes en smeersels, KerstPosted on
borrelbrood

Cranberry en Camembert kunnen een heerlijke combinatie vormen als ze goed samen worden geserveerd. De friszure smaak van cranberry’s vormt een interessant contrast met de romige en zachte textuur van Camembert. Perfect voor een mooi, feestelijk borrelbrood.

Een andere lekkere variant van borrelbrood

Wat heb je nodig?

  • 7 gram droge gist
  • 500 gram bloem
  • Een theelepel suiker
  • 200 ml melk
  • 80 gram boter
  • 1 ei
  • Een theelepel kruidenzout
  • Een theelepel fijngehakte gedroogde rozemarijn
  • 100 gram gedroogde cranberry’s
  • Een eidooier
  • Een theelepel olijfolie
  • Camembert ( 320 gram)
  • Een snufje zout en peper
borrelbrood

Hoe maak je het borrelbrood

Doe de gist, bloem en suiker in een kom en meng het. Doe de melk in een steelpannetje met de boter. Verwarm dit tot de boter gesmolten is. 

Doe de botermelk, het ei en zout door het bloem/suiker-mengsel. 

Doe de rozemarijn en cranberry’s erbij en kneed alles met de deeghaak ongeveer vier minuten. Langer mag wel, maar doe het niet korter. Je deeg moet goed loskomen van de kom. Daarna laat je je deeg een half uur met rust en laat je het rijzen. 

Zet de oven op 180 graden boven- en onderwarmte. Draai ongeveer 25 balletjes van je deeg. Haal je camembert uit het doosje en zet het lege doosje in het midden van van een met bakpapier beklede bakplaat. 

Leg de ballen rond het doosje. Dat zullen er waarschijnlijk tien zijn. Leg ze niet stijf tegen het doosje. De rest van de ballen leg je er omheen.

Klop de eidooiers los met olie en bestrijk de krans met  het mengsel.

Lees ook  Recept bruschetta met tomaat en mozzarella

Dan ga je je brood bakken. Dit doe je ongeveer twintig minuten. Toch moet je in de buurt blijven. Na twaalf minuten moet je namelijk het papier van je camembert halen. Leg dan je kaas in het houten doosje. Je laat het kaasje nog 8 minuten meebakken.

Haal de bakplaat uit de oven en bestrooi de kaas met wat zout en peper.

Klaar? Breek wat van je brood af en dip het in de camembert! 

Genieten maar!