Crompouce is populair. Hoe maak je zelf een crompouce?

Categories Alle recepten, Feestdagen, Ontbijt, VerjaardagPosted on

Nederland is in de ban van de ’crompouce’: de kruising tussen een tompouce en croissant is soms niet aan te slepen bij de bakkers. Maar wist je dat je ze ook prima zelf kunt maken. Helemaal niet moeilijk en erg leuk!

Continue reading “Crompouce is populair. Hoe maak je zelf een crompouce?”

Hoe maak je Empanadas met pittig gehakt

Categories Alle recepten, Bakken, Hapjes en smeersels, Oud&Nieuw, Verjaardag, Vlees en visPosted on

Een empanada is gevuld deegwaar. Het komt van het Spaanse werkwoord empanar, dat betekent inpakken. Een empanada is dus een ingepakte vulling. Dit recept van empanadas komt uit het Spaanstalige land Chili. 

Continue reading “Hoe maak je Empanadas met pittig gehakt”

Panna cotta in een glaasje, een feestelijk recept

Categories Feestdagen, Kerst, Pasen, Toetje, VerjaardagPosted on

Panna Cotta vind ik een van de feestrecepten die je eens geprobeerd moet hebben. Of het nu is met kerst is, een verjaardag of gewoon als geweldige afsluiting van diner. Maar eigenlijk wil je dit heerlijke Italiaans dessert op elk moment van de dag kunnen eten.

Continue reading “Panna cotta in een glaasje, een feestelijk recept”

Borrelhapje: Recept kaasdriehoekjes

Categories Alle recepten, Buitenlandse keuken, Feestdagen, Hapjes en smeersels, Kerst, Keuken, Oud&Nieuw, VerjaardagPosted on

In mijn vriezer lag al een tijdje een pakje filodeeg. Toen er een verjaardag aan kwam bedacht ik me dat ik deze lekkere hapjes mooi kon maken van dat deeg. De ingrediënten is voor ongeveer 25 stuks. Ik heb deze kaasdriehoekjes overdag al gemaakt en kon ze ’s avonds zo in de oven schuiven. Ideaal want dan hoef je je gasten ook niet lang alleen te laten. Dit recept is vegetarisch.

Continue reading “Borrelhapje: Recept kaasdriehoekjes”

Water met smaakje. Maak zelf je fruitwater. Veel recepten!

Categories Alle recepten, Drankjes, Feestdagen, Kerst, Keuken, Oud&Nieuw, VerjaardagPosted on

Heb je moeite om dagelijks voldoende te drinken? Probeer dan eens ‘Detox water of fruitwater’. Een leuke manier om je dagelijks aanbevolen hoeveelheid water binnen te krijgen.

Continue reading “Water met smaakje. Maak zelf je fruitwater. Veel recepten!”

Brownies met macadamia en gember

Categories Alle recepten, Bakken, Feestdagen, Keuken, VerjaardagPosted on

Brownies maken is al erg leuk om te doen. En opeten misschien nog wel leuker. Deze brownies met macadamianoten en gember zijn echt om je vingers bij af te likken. En echt een superkok hoef je er niet voor te zijn en je bent nog geen uurtje kwijt om het te maken.

Continue reading “Brownies met macadamia en gember”

Chutney met appel, ui en gember

Categories Alle recepten, Feestdagen, Hapjes en smeersels, Kerst, Keuken, Oud&Nieuw, Sinterklaas, VerjaardagPosted on

Zoek je wat lekkers voor bij de kaas, kip of vleeswaren. Dan moet je zeker deze chutney met appel, ui en gember eens proberen. Het is ontzettend lekker, snel te maken en als je het in een brandschoon potje doet, kun je het ook gerust een paar dagen bewaren.  Nadeel is alleen vaak dat het te lekker is en dat de je bijna geen kans krijgt om in de koelkast gezet te worden omdat het dan al op is.

Continue reading “Chutney met appel, ui en gember”

Zelfgemaakte nacho’s met guacamole: Een simpel recept

Categories Alle recepten, Bakken, Feestdagen, Hapjes en smeersels, Kerst, Oud&Nieuw, Pasen, VerjaardagPosted on

Van tortilla’s of wraps kun je heerlijke tortillachips of nacho’s maken en die kun je weer heerlijk in wat guacamole dippen.  Heerlijk bij de borrel, als snack of als je iets gemakkelijks wilt eten. En je maakt het van a tot z helemaal zelf: nacho’s met guacamole.

Continue reading “Zelfgemaakte nacho’s met guacamole: Een simpel recept”
€9,99
Op voorraad
Bol.com

Recept citroen kwarktaart zonder pakjes en zakjes

Categories Alle recepten, Feestdagen, Kerst, Pasen, Toetje, VerjaardagPosted on

Taart is lekker maar helaas niet echt verantwoord. De vele suikers, boter en toevoegingen maken het nu niet echt een gezonde traktatie. Een taart zelf maken vinden we leuk maar vaak houdt dit in dat we naar een kant-en-klaar pakket grijpen waar wat poederzakjes inzitten.

Citroen kwarktaart

De zakjes meng je met water en bij de kant en klare bodemkruimels voeg je boter toe. Even de koelkast in en klaar is je ‘zelfgemaakte’ taart. Dit kan anders! Ik heb voor jullie een recept voor een heerlijke, frisse citroen kwarktaart. Zonder zakjes en gemaakt met pure ingrediënten. Je hebt maar weinig ingrediënten nodig en in een mum van tijd kan je ook deze taart zelf klaar maken.

In plaats van kwark heb ik in dit recept gebruik gemaakt van Griekse yoghurt. Deze yoghurt is wat milder van smaak zodat je minder suikers nodig hebt om de ‘te zure’ smaak te compenseren. De bodem bestaat uit noten, voor een lekkere crunchybite. Op naar het recept!

In dit recept heb ik gebruik gemaakt van een mini taartbodem van 12 cm. Als je een grote taart wilt maken, pas dan de hoeveelheid ingrediënten hier op aan.

citroen kwarktaart

Ingrediënten

  • 40 gram gemengde ongezouten noten
  • 50 gram dadels
  • 10 gram kokosolie = 1 eetlepel
  • 2 gelatine blaadjes
  • 300 gram Griekse yoghurt
  • 1 a 2 schijfjes citroen (hangt ervan af hoe zuur je het wilt)
  • 2 eetlepels honing of agavesiroop

Bereiding

  • Doe de noten en dadels in de keukenmachine. Laat even draaien totdat alles wat fijner is.
  • Voeg de (gesmolten) kokosolie toe en meng dit erdoor. Zelf heb ik de noten en dadels wat groter gehouden voor een extra bite maar mocht je dit niet prettig vinden dan laat je de machine wat langer draaien.
  • Bekleed je springvorm met bakpapier en doe het mengsel hierin. Druk de bodem lichtjes aan en zet dan in de koelkast
  • Week de gelatineblaadjes in koud water (minimaal 5 minuten). Meng de honing door de yoghurt heen en knijp 1 a 2 schijfjes citroen uit. Dit is afhankelijk van hoe zuur je het wilt. Proef ondertussen even.
  • Schep vervolgens 3 eetlepels van het yoghurtmengsel in een steelpannetje en verwarm. Zodra het kookt kan het vuur uit. Knijp het water uit de gelatineblaadjes en voeg toe aan het opgewarmde mengsel. Roer goed door.
  • Het warme mengsel mag vervolgens weer bij de rest van de yoghurt en roer het geheel nog even goed door elkaar. Giet het yoghurtmengsel op de bodem en laat tenminste 2 uren opstijven in de koelkast. Let op: Als je een grote taart gaat maken, laat dan de taart minstens 3 uren opstijven in de koelkast.

Recept gevulde tulpen van tomaten

Categories Alle recepten, Feestdagen, Hapjes en smeersels, Kerst, Keuken, Pasen, VerjaardagPosted on

Kijk een wat een  vrolijke tomaten. Lekker vrolijk en ook leuk om als hapje op tafel te zetten. Dit recept is snel te maken en glutenvrij en laag in de koolhydraten.

Ingrediënten

  • Een bakje bieslook of het groen van bosuien
  • 200 gram zuivelspread
  • 500 gram tomaatjes
  • Wat sateprikkers
gevulde tulpen van tomaten

Bereiding

  • Snijd een kwart van de bieslook fijn en meng dit met de zuivelspread
  • Snijd de tomaten kruiselings in tot iets onder het midden
  • Prik met een sateprikker een gaatje aan de onderkant
  • Lepel met een theelepeltje de zaadjes uit de tomaatjes
  • Vul de tomaatjes met het mengsel en steek in het gaatje aan de onderkant een bieslookspriet
  • Leg de tomaatjes mooi op een bordje
  • Leg je ze in de vorm van een boeketje bloemen leg knoop dan een sprietje bieslook om de “steeltjes”

Je kunt de tulpjes een dag in de koelkast bewaren. Ben je niet zo gek op zuivelspread? Je kunt ze ook vullen met (zelfgemaakte) eiersalade

Eet smakelijk!