Nacho’s met guacamole

Nacho's met guacamole

Van tortilla’s of wraps kun je heerlijke tortillachips of nacho’s maken en die kun je weer heerlijk in wat guacamole dippen.  Heerlijk bij de borrel, als snack of als je iets gemakkelijks wilt eten. En je maakt het van a tot z helemaal zelf.

Ingrediënten Nacho’s met guacamole

  • Twee avocado’s
  • 100 gram cherrytomaatjes
  • 20 gram verse koriander
  • Een gesnipperde sjalot
  • Vier tortillawraps
  • Twee eetlepels zonnebloemolie
  • Een halve eetlepel gerookte paprikapoeder
  • Wat zout en wat peper

Wat heb je nodig?

Een oven, bakplaat en een mengkom

Nacho's met guacamole

Hoe maak je nacho’s met guacamole?

  • Zet de oven aan op 180 graden en zorg ervoor dat er bakpapier op de bakplaat ligt
  • Snijd de avocado’s door en verwijder de pit. Schep dan al het vruchtvlees eruit en doe dit in een kom
  • Prak dan de avocado fijn met een vork
  • Snijd de tomaatjes in partjes en doe ze bij de fijngeprakte avocado. Prak ook de tomaatjes fijn
  • Doe de koriander en de sjalot erbij en meng het goed door. Proef even of je zout en peper toe wilt voegen

De wraps

  • Leg de wraps op elkaar en snijd ze in driehoekjes
  • Meng de tortilla stukjes in een kom met wat zonnebloemolie en gerookte paprikapoeder
  • Leg de stukjes op de bakplaat en bak ze ongeveer vijf minuten in de oven tot ze lekker krokant zijn
  • Serveer je nacho’s met de guacamole

Meer recepten van guacamole

Wil je liever een andere dip voor je nacho’s. Kijk dan hier

Nacho’s zijn ook erg lekker met Pulled Chicken

Lees ook  Maak je eigen cruesli zonder suikers