Recept varkenshaas met zelfgemaakte champignonsaus

varkenshaas

Varkenshaas, is mits je het goed bakt een heerlijk mals stuk vlees. Dit gerecht is koolhydraatarm en voor twee personen en binnen een half uurtje klaar. De champignonsaus maak je natuurlijk zelf.

Ingrediënten

  • 1 varkenshaasje
  • 1½ eetlepel vloeibare boter
  • 2 sjalotjes
  • 100 gram champignons
  • 1 eetlepel bloem
  • 100 ml halfvolle melk
  • 100 ml kookroom light
varkenshaas

Bereiding

  • Bestrooi het varkenshaasje met peper en een klein beetje zout.
  • Verwarm 1 eetlepel boter in een koekenpan.
  • Bak het vlees op hoog vuur aan alle kanten bruin. Voeg als de margarine erg donker wordt de rest van de boter.
  • Laat het vlees in 15-20 minuten gaar worden.
  • Maak de sjalotjes schoon en snijd ze in kleine stukjes.
  • Maak de champignons schoon met een borsteltje en snijd ze in plakken.
  • Neem het vlees uit de pan. Dek het af met aluminiumfolie en laat het 6 tot 8 minuten rusten.
  • Fruit de sjalotjes in de achtergebleven margarine en bak de champignons kort mee.
  • Roer de bloem met de melk tot een papje. Goed roeren want anders krijg je klontjes.
  • Giet dit met de kookroom in de pan en breng het aan de kook.
  • Kook de saus nog 2 minuten. Maak de saus op smaak met wat peper.
  • Schenk de saus over het vlees.

Eet smakelijk!

Lees ook  Matcha latte. Heerlijk, hip en gezond