Recept zilvervliesrijst met kip en kerriesaus

Categories Alle recepten, Vlees en visPosted on

Zilvervliesrijst met kip en kerriesaus is een veel gegeten gerecht en helemaal niet zo moeilijk om volledig zelf te maken. De kerriesaus maak je op basis van kippenbouillon en om de saus romig te maken voeg je wat roomkaas toe.

Ingrediënten voor 2 personen

  • Zilvervliesrijst
  • Stuk kipfilet
  • 1 ui
  • Half bakje champignons
  • Teentje knoflook
  • 150 gram naturel roomkaas
  • 1 ruime eetlepel kerriepoeder
  • Half blokje kippenbouillon
  • Peper, zout, kipkruiden
  • Cashewnoten

Bereidingswijze zilvervliesrijst met kip en kerriesaus

  • Kook de zilvervliesrijst volgens de verpakking.
  • Snijd de kip in kleine stukjes en bak deze gaar in een koekenpan, voeg naar wens kruiden toe.
  • Snijd de ui, knoflook en champignons en voeg deze toe aan de kip.
  • Zodra alles gaar is voeg je de kerriepoeder toe en roer dit er door heen.
  • Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en voeg wat water toe zodat het een sausje wordt.
  • Doe dit op gevoel, hoe meer water hoe dunner je saus wordt.
  • Roer goed door om klontjes te voorkomen.
  • Voeg als laatste de roomkaas toe.
  • Serveer eventueel met ongezouten cashewnoten.
Lees ook  Geniet van deze heerlijke alcoholvrije Glühwein