Spaghetti met knoflook en tomaatjes

Categories Alle recepten, Buitenlandse keukenPosted on
Spaghetti

Pasta en tomaten is een goede combinatie. De lekkerste spaghetti met tomaatjes en knoflook maak je helemaal zelf zonder dat er een pakje aan te pas hoeft te komen. Dit moet genoeg zijn voor 4 personen.

Ingrediënten

  • 400 gram (volkoren) spaghetti
  • Een snufje zout en wat versgemalen zwarte peper
  • 125 ml olijfolie
  • 4 tenen knoflook fijngehakt
  • Een rode peper zonder zaadjes ( fijnhakken)
  • 2 eetlepels platte peterselie of basilicum
  • 250 gram kerstomaatjes
spaghetti

Bereiding

  • Kook de pasta in een pan met ruim kokend water. Doe er een beetje zout bij. Na 10 tot 12 minuten is je spaghetti klaar
  • Verhit de olijfolie in de hapjespan en fruit de knoflook zachtjes glazig
  • Doe de rode peper, peterselie en tomaatjes erbij en bak alles even aan tot de velletjes van de tomaten knappen
  • Giet de spaghetti af en schep de pasta direct om met je saus
  • Je kunt het eventueel nog wat op smaak brengen met wat zwarte peper en wat zout
  • Lekker met wat sla
Lees ook  Recept romige paddenstoelensoep