Tomaten-crèmesoep zonder pakjes en zakjes

Pakjes en zakjes komen er hier al een tijdje niet meer in bij het maken van soep. Helemaal niet toen we met zijn alleen concludeerden dat we zelfgemaakt veel lekkerder vinden. Deze tomaten-crèmesoep is dus helemaal vers.

Ingrediënten tomaten-crèmesoep 

  • Een eetlepel olijfolie extra vierge
  • Drie middelgrote sjalotten
  • Twee knoflookteentjes
  • Een grote prei in ringen
  • Twee kleine wortels
  • Een theelepel zout. Je kunt later altijd nog meer toevoegen indien je dat wilt
  • Twee blikken gepelde tomaten van 400 gram per blik
  • 600 ml runder- of groentebouillon 
  • 300 ml amandelmelk
Tomaten-crèmesoep

Bereiding

  • Verwarm de olijfolie in je soeppan. Voeg de sjalotten, knoflook, prei en wortels toe en schep alles goed om. Laat het daarna een minuut of 7 pruttelen
  • Doe het zout, de gepelde tomaten en de bouillon erbij en breng alles aan de kook. Zet daarna het gas zachter en laat het nog twintig minuten zachtjes doorkoken
  • Neem de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer
  • Giet de amandelmelk erbij en pureer het nog eens

Tip: maak het extra lekker met een lepeltje room ( is niet vegan of lactosevrij)

Lees ook  Chocolate chip cookies. Ons recept