Zelfgemaakte volkoren pitabroodjes

Categories Alle recepten, Bakken, KeukenPosted on

Pitabroodjes zijn platte broodjes met een zachte korst. Het wordt overlangs ingesneden, zodat er een soort ‘zakje’ ontstaat, waarin gyros, shoarma, kip, lekkere gegrilde groente of iets anders lekkers wordt gestopt. In sommige landen wordt het broodje dan ook gebruikt ter vervanging van een bord. Deze pitabroodjes kun je heel gemakkelijk zelf maken. Deze met volkorenbloem zijn erg lekker.

Ingrediënten Pitabroodjes

  • Een theelepel zout
  • 350 gram volkorenbloem 
  • Een zakje gedroogde gist ( 7 gram)
  • Een theelepel suiker
  • 100 ml lauwwarm water
pitabroodjes

Bereiding

  • Doe het zout bij de volkorenbloem en meng het goed
  • Los de gist en de suiker op in het lauwwarme water en laat het een minuut staan
  • Voeg het watermengsel toe aan de bloem tot een soepel deeg hebt
  • Kneed het minimaal 10 minuten tot een samenhangend deeg en verdeel het deed in zes bolletjes
  • Rol de deegbolletjes zo dun mogelijk uit en bak ze in een droge koekenpan circa 2 minuten per kant goudbruin en gaar

Deze pitabroodjes zijn erg lekker met pittig gehakt

Lees ook  Maaltijdsalade met sperziebonen en walnoten