Zoete aardappel friet

Categories Alle recepten, Groente, KeukenPosted on
zoete aardappel friet

De zoete aardappel bevat veel vitamines en bètacaroteen, wat weer goed voor de botten en ogen is. De structuur is anders dan die van onze vertrouwde aardappel. Je kunt er een heerlijk puree van maken maar ook overheerlijke zoete aardappel friet.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 grote zoete aardappelen
  • olijfolie
  • zout
  • cajunkruiden
zoete aardappel friet

Bereiding zoete aardappel friet

  • Was de aardappels, schil ze niet.
  • Verwarm de oven voor op 225°C.
  • Snijd de puntige uiteinden van de aardappels en snijd ze in dikke plakken.
  • Maak er vervolgens repen van.
  • Doe ze in een kom en besprenkel met olijfolie.
  • Masseer de olie in de repen aardappel zodat ze rondom met een filmdun laagje bedekt zijn.
  • Bestrooi vervolgens met zout, peper en cajunkruiden.
  • Zorg dat de repen aardappel gelijkmatig gekruid zijn.
  • Leg de repen op een bakblik. Ze mogen niet op elkaar liggen.
  • Bak 15 minuten in de oven.
Lees ook  Kip met sinaasappel uit de braadzak