Calzone. Die pizza maak je vanaf nu zelf

Calzone

Een Calzone is een dubbel geklapte pizza, die je kunt vullen met alles wat je lekker vindt. Wij kiezen voor mozzarella, champignons, salami en verse basilicum.

Ingrediënten calzone

Bereiding 25 minuten en 1,5 uur rijzen

  • 200 gram bloem
  • 100 ml water
  • 15-20 gram verse gist
  • 1 flinke theelepel zout
  • mespunt suiker
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 bol mozzarella
  • 125 gram champignons
  • 50 gram salami (of ham)
  • 150 ml tomatensaus (pittig op smaak)
  • verse basilicum

Wie het zelf pizzadeeg maken liever overslaat kan ook kant-en-klaar pizzadeeg gebruiken.

calzone

Bereiding

  • Maak deeg van bloem, water, gist, zout, suiker en olijfolie
  • Leg het onder een doek en laat het 1,5 uur rijzen
  • Druk het met de vingertoppen uit of rol het tot een deegcirkel
  • Snijd de mozzarella in plakken en de champignons in vieren
  • Verdeel de plakken mozzarella over 1 helft van de pizzabodem maar laat de randen vrij
  • Schik hierop de stukken champignon en plakken salami of ham
  • Schep daarop de tomatensaus, die op smaak gebracht is met gescheurde blaadjes basilicum
  • Door dit als laatste te doen loopt de saus minder makkelijk uit, tijdens het bakken
  • Vouw de pizza nu over de vulling dicht en vouw de rand dicht
  • Bestrijk de bovenkant licht met olijfolie
  • Verwarm de oven voor op 220 °C en bak de pizza in 20 minuten krokant en mooi bruin