Gekarameliseerde camembert met peer

Gekarameliseerde camembert

Ben je gek op camembert? Dan moet je dit gerechtje echt eens proberen. Camembert combineert zich namelijk ontzettend goed met peer. Lekker als voorgerecht, maar ook als tussendoortje. Natuurlijk geldt ook voor dit gerechtje dat je met mate moet eten. Wij gaan uit van 4 personen.

Ingrediënten

  • Boter om je bakplaat mee in te vetten
  • Twee kleine camemberts van 250 gram per stuk
  • Twee rijpe handperen
  • Een eetlepel olijfolie
  • zout en peper
  • Een eetlepel rietsuiker
  • Wat tuinkers voor de garnering
camembert

Bereiding

  • Vet je bakplaat in met wat olie en snijd de camemberts horizontaal door (Hij wordt dan platter dan je ziet op mijn foto)
  • Leg hem met de korst naar beneden op de bakplaat. Laat de kaas op kamertemperatuur komen
  • Was de peren en verwijder het klokhuis ( de schil kun je laten zitten). Snijd de peren in parten en bedruip ze met wat olijfolie en bestrooi ze meteen met een beetje peper en zout
  • Bestrooi dan de camembert met rietsuiker en karameliseer het even in de grill of doe het met zo’n brandertje wat ook gebruikt wordt bij crème brûlée
  • Schep dan de camemberts voorzichtig op borden
  • je kunt het eventueel garneren met wat tuinkers.