Geroosterde zoete aardappel met spruitjes

Categories Alle recepten, Groente, KeukenPosted on

Het advies is om minimaal 250 gram groente per dag te eten.  Een voordeel van groente is dat het weinig calorieën en veel voedingsstoffen levert.  Spruitjes zijn momenteel erg populair. Net als zoete aardappel.

Ingrediënten

  • 1,5 kilo zoete aardappels
  • 1,5 kilo panklare spruitjes
  • Twee kaneelstokjes
  • Een snufjes kaneelpoeder
  • Een half bosje tijm
  • Vier eetlepels olijfolie
geroosterde zoete aardappel

Bereiding

  • Zet de oven aan op 200 graden
  • Snijd de zoete aardappel in blokjes van ongeveer drie centimeter
  • Snijd de spruitjes in tweeën
  • Meng de spruitjes met de aardappelblokjes op een bakplaat met bakpapier
  • Doe de kaneelstokjes ook op de bakplaat
  • Strooi de kaneel en tijm over de groente en besprenkel alles met olijfolie
  • Doe wat zout en peper over de groente. Roer alles goed door elkaar
  • Zorg dat alles goed verdeeld is over je bakplaat en zet het bovenin je oven
  • Na een minuut of 25 is de groente goudgeel en beetgaar. Proeven mag

Tip: Ook lekker met hazelnoten, pecannoten of stukken appel

Recepten met spruitjes

Lees ook  Spruitjes: hoe maak je ze klaar?