Hoe krijg je bellenblaas vlekken uit je kleding

Categories SchoonmakenPosted on
bellenblaas vlekken

Bellenblaas is een mengsel van water, zeep en andere chemische stoffen, ontworpen om grote en kleurrijke zeepbellen te maken wanneer je door een bellenblaasring blaast. Maar o wee dat je het in je kleren krijgt. Bellenblaas vlekken zijn uitermate geniepig.

Je ziet ze nauwelijks, maar zodra het kledingstuk gewassen wordt, ontstaan er grauwe vlekken die nauwelijks meer te verwijderen zijn. Dat komt door de glycerine in de bellenblaas die een reactie aangaat met het wasmiddel. Heeft je kind met bellenblaas gespeeld? Spoel de kleding dan eerst uit voor je het in de was gooit.

bellenblaas vlekken

Hoe krijg je bellenblaas vlekken uit je kleding

Hier zijn enkele stappen die je kunt proberen om bellenblaas uit je kleding te verwijderen:

  1. Spoel direct uit: Als de bellenblaasvloeistof nog nat is, probeer dan voorzichtig zoveel mogelijk vloeistof uit de stof te knijpen zonder te wrijven. Gebruik een schone doek of papieren handdoek om de overtollige vloeistof voorzichtig op te deppen.
  2. Vlekkenverwijderaar of afwasmiddel: Breng een kleine hoeveelheid vlekkenverwijderaar, vloeibaar wasmiddel of afwasmiddel aan op de vlek. Werk het voorzichtig in met je vingers of een zachte borstel. Laat het een paar minuten intrekken.
  3. Deppen en spoelen: Dep de vlek voorzichtig met een schone doek of een papieren handdoek. Probeer niet te wrijven, want dit kan de vlek verder verspreiden. Spoel het kledingstuk daarna grondig af met koud water om de zeep en vlekkenverwijderaar uit te spoelen.
  4. Vlekkenbehandeling: Als de vlek nog steeds zichtbaar is, herhaal dan stap 2 en 3 en blijf de vlek voorzichtig behandelen totdat deze minder opvallend wordt.
  5. Wassen: Was het kledingstuk zoals je normaal zou doen, maar controleer eerst het wasetiket om te zien welke temperatuur het beste is. Gebruik een wasmiddel dat geschikt is voor de stof en was de kleding volgens de instructies.
  6. Inspecteer voor het drogen: Controleer het kledingstuk nadat het uit de wasmachine komt om er zeker van te zijn dat de vlek volledig is verwijderd voordat je het laat drogen. Als de vlek nog steeds zichtbaar is, herhaal dan de bovenstaande stappen voordat je het kledingstuk droogt.
Lees ook  Ruikt je wasgoed muf. Hoe voorkom je dat?

Let op

Probeer altijd eerst een kleine, onopvallende plek op het kledingstuk om te testen of de vlekkenverwijderaar geen schade of verkleuring veroorzaakt. Als de vlek hardnekkig is of als je twijfelt, overweeg dan om het kledingstuk naar een professionele stomerij te brengen.

Onthoud dat verschillende soorten kledingstoffen verschillende behandelingen vereisen, dus raadpleeg het wasetiket en gebruik passende zorgmethoden voor de specifieke stof van het kledingstuk.