Hoe kun je zelf sesamcrackers maken

Categories Alle recepten, Bakken, OntbijtPosted on
sesamcrackers

Sesamcrackers zijn populair omdat ze lekker knapperig zijn en goed smaken. Je kunt ze eten als je gewoon trek hebt in iets lekkers of als je iets chiques serveert aan gasten. Ze zijn gemaakt van eenvoudige ingrediënten en dat maakt ze voor veel mensen een favoriete snack. Wij hebben overigens nog meer zaden en pitten toegevoegd.

Sesamcrackers

Sesamcrackers zijn knapperige, dunne broodsnacks gemaakt van een deeg dat meestal sesamzaadjes bevat. Ze hebben een knapperige textuur die aangenaam is om te eten. Ze hebben een milde, nootachtige smaak vanwege de sesamzaadjes, en het zout in het deeg voegt een vleugje zoutigheid toe.

Sesamcrackers worden vaak gegeten als tussendoortje of als bijgerecht bij kaasplanken, dips, hummus of andere spreads. Hoewel de basisversie van sesamcrackers populair is, zijn er ook variaties beschikbaar met toegevoegde smaakstoffen zoals kruiden, knoflook, ui, of zelfs pittige kruiden voor een extra kick.

Wat heb je nodig?

  • Drie eetlepels tahin (sesamzaadpasta). Dit is gewoon in de supermarkt te koop
  • Twee eieren
  • Drie snufjes zout
  • Vijf eetlepels boekweitmeel
  • Twee theelepels wijnsteenbakpoeder
  • Een eetlepel gebroken lijnzaad
  • Een eetlepel sesamzaad
  • Een snufje kardemompoeder (te koop in de supermarkt)
  • Een snufje gemberpoeder (te koop in de supermarkt)
sesamcrackers

Hoe maak je sesamcrackers

  • Zet de oven aan op 180 graden
  • Doe de tahin, eieren, het zout, meel, bakpoeder en de lijzaad in een kom en roer dit tot je een deegbal krijgt
  • Doe dan het sesamzaad, de kardemompoeder en de gemberpoeder erbij en kneed alles goed
  • Is je deegbal droog? Doe er dan wat meel bij
  • Bestuif je werkblad en deegroller met wat boekweitmeel
  • Rol het uit tot het ongeveer 3 mm dik 
  • Steek met een vormpje je crackers uit en maak ze wat nat met een kwastje
  • Daarna strooi je er wat sesamzaad op en eventueel wat zeezout
  • Druk dit licht aan
  • Bakje crackers in 15 minuten af
Lees ook  Havermoutpannenkoeken met fruit

Geef een reactie