Mayonaise is bijna onmisbaar. Zeker bij een patatje of een barbecue. Mayonaise is namelijk de basis van heel veel lekkere sausjes.
De lekkerste mayonaise maak je vanaf nu gewoon zelf. Doe het in een leuk potje en geniet! Ook erg leuk om iemand cadeau te doen.
Zorg eerst dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.

Ingrediënten
- Twee eieren
- Een of twee theelepels mosterd
- Snufje zout
- Twee eetlepels wittewijn azijn
- 300 ml zonnebloemolie of olijfolie

Bereiding
- Meng twee eidooiers met 1 of twee theelepels gladde mosterd
- Doe er een snufje zout bij. Doe niet meteen teveel. Je kunt er wel bijdoen maar niet uithalen
- Meng alles met een staafmixer of keukenmachine
- Voeg al kloppend druppelsgewijs twee eetlepels (wittewijn) azijn toe
- Giet langzaam de zonnebloemolie of olijfolie toe
- Als ongeveer de helft van de olie is opgenomen en de mayonaise dikker wordt, kun je de rest van de olie wat sneller toevoegen
- Proef gerust even even voeg wat peper toe om het op smaak te brengen

Wil je Belgische mayonaise? Voeg dan een extra eetlepel azijn toe
Franse mosterd maak je door dijonmosterd te gebruiken en in plaats van azijn gebruik je twee eetlepels citroensap. Voeg ook een theelepel suiker toe