Kruidnoten van volkorenmeel

Categories Alle recepten, Bakken, Feestdagen, Keuken, SinterklaasPosted on

Natuurlijk kun je kruidnoten gewoon in de supermarkt of bij de bakker kopen. En Nederlanders zijn er ook gek op. Gemiddeld eten we een kilo per jaar. Deze met volkorenmeel zijn erg lekker.

Ingredienten

  • 225 gram volkorenmeel
  • 1 flinke theelepel koek- en speculaaskruiden
  • Een halve theelepel zout, beetje peper
  • Een half zakje bakpoeder (à 8 g)
  • 1 eetlepel steviapoeder (ca. 1.5 g)
  • 100 gram roomboter, in blokjes op kamertemperatuur
  • 40 gram bruine basterdsuiker ( of een suikervervanger)
Kruidnoten van volkorenmeel

Bereiding

  • Doe de meel met de koek- en speculaas- kruiden, het zout, een beetje peper, het bakpoeder en de stevia in een kom.
  • Meng de boter en de basterdsuiker erdoor in een keukenmachine, met een mixer of met de hand.
  • Kneed er direct een soepel deeg van. Voeg eventueel wat theelepels water toe als het deeg te droog is. Je kunt het deeg in vershoudfolie drie dagen in de koelkast bewaren of meteen gebruiken.
  • Verwarm de oven voor op 175°C. Neem steeds een klein beetjes van het deeg en rol tot een balletje van 1 centimeter.
  • Verdeel de balletjes over een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Laat een beetje ruimte tussen de balletjes, want ze worden nog iets groter.
  • Druk ze een klein beetje plat en bak de kruidnoten in ongeveer 15 minuten bruin en gaar. Kruidnoten kun je een week bewaren in een afgesloten bak
Lees ook  Stamppot andijvie met rookworst