Een appel lolly met chocola als traktatie is een leuke en gezonde optie voor feestjes, verjaardagen of andere speciale gelegenheden. Simpel maar lekker. Appel dippen in chocola en dan door de nootjes, discodip of andere topping halen. Een leuke vrolijke lolly en ontzettend lekker.
Trakteren op school
Op veel scholen is het gebruikelijk dat een leerling trakteert op zijn of haar verjaardag. Ouders kiezen dan vaak voor cakejes, snoepjes, of koekjes, en denken minder vaak aan gezonde opties zoals fruit. Er is soms discussie over traktaties. Sommigen zien een verjaardag als een speciale gelegenheid waarop een uitzondering mag worden gemaakt. Anderen hechten waarde aan gezonde traktaties en vinden dat deze passen binnen het tussendoortjesbeleid van de school. Een appel lolly met chocolade kan een relatief gezonde traktatie zijn, vooral als je kiest voor pure chocolade (minimaal 70%) en gezonde toppings. Ze bieden een betere voedingswaarde dan veel andere zoete traktaties, maar het is belangrijk om de hoeveelheid chocolade te beperken om het gezondheidsvoordeel van de appels te behouden.
Wat heb je nodig voor een appel lolly
- Appels. Je maakt ongeveer vijf tot zes lolly’s van 1 appel.
- Pure chocola
- Topping naar keuze: discodip, nootjes, kokosrasp of iets anders wat je lekker vindt
Hoe maak je een appel lolly?
- Haal het klokhuis uit de appel en snijd de appel in plakken
- Smelt de chocola in een pan of au bain marie
- Prik ieder stukje appel op een lollystokje. Deze kun je kopen bij o.a Xenos en winkels met bakspullen
- Haal het appelpartje door de chocola en bestrooi ze vervolgens met de topping
- Laat ze op een vel bakpapier drogen