Recept chiapudding met mango

Chiazaad is perfect om een lekkere pudding van te maken. De zaadjes nemen namelijk vocht op. Behalve gezond is deze chiapudding erg lekker. Vooral met mangopuree, maar frambozenpuree, aardbeienpuree of ananaspuree is ook heel erg lekker. En ken je deze variant al met banaan?

Ingrediënten

  • 150 ml kokosmelk. Soja-melk kan natuurlijk ook
  • Twee eetlepels chiazaad
  • 100 gram mango, frambozen of aardbeien (ik gebruik zelf uit de diepvries)

Bereiding

  • Meng de melk in een kommetje met de chiazaadjes
  • Roer het even goed door, want anders klonteren de zaadjes en wordt de pudding te dun
  • Zet het een paar uur in de koelkast. Ik maak de pudding altijd ’s avonds zodat het een hele nacht in de koelkast kan staan om op te stijven
  • Pureer het fruit met een staafmixer of keukenmachine. Ook dit kun je ’s avonds doen
  • Doe de puree onderin een kommetje of glas en doe er wat chiapudding bovenop.
  • Extra lekker is het om er wat fruit op te leggen
Lees ook  Hoe maak je bloemkoolrijst?