Recept knoflookgarnalen met chilimayo

Een lekker hapje voor tussendoor of als voorgerechtje knoflookgarnalen met een lekkere chilimayo. Oke, je krijgt er vieze vingers van, maar deze garnalen zijn zo lekker dat je je vingers graag aflikt. 

Ingrediënten

  • Twee eetlepels olijfolie
  • 500 gram grote, ongepelde rauwe garnalen. (Mogen ook diepvries zijn)
  • Twee tenen geperste knoflook
  • Twee eetlepels grofgehakte selderijblad of peterselie
  • Drie eetlepels (zelfgemaakte) mayonaise
  • 1,5 eetlepel zoete chilisaus
knoflookgarnalen

Bereiding

  • Doe wat olie in de koekenpan en bak de garnalen in acht minuten net gaar. Ze moeten wel dieproze van kleur zijn
  • Je kunt ze ook op de grillplaat op de barbecue leggen en ze grillen
  • Schep de knoflook met de selderij of peterselie door de garnalen en bak alles nog een minuutje
  • Eventueel kun je ze op smaak brengen met wat zout of peper
  • Doe de garnalen in een bakje en laat ze afkoelen
  • Zet het afgedekte bakje in de koelkast
  • Meng de mayonaise met chilisaus en schep het in een bakje
  • Serveer de knoflookgarnalen ter plekke met de chilimayo en dippen maar!

 

Lees ook  Zelf kerstbrood maken met cranberry