Ga je barbecuen en heb je zin in een lekker stuk vlees, dan is deze pepersteak echt iets voor jou. De voorbereiding duurt ongeveer een minuut of 10 en vijf minuten bakken en je hebt een heerlijke peper steak op je bord.
Ingrediënten
- Twee theelepels mosterdzaad
- Twee theelepels zwarte peperkorrels
- Twee theelepels witte peperkorrels
- Een halve rode peper
- Vier rundersteaks
- Olijfolie
Handig om te gebruiken: Een vijzel
Bereiding
- Stamp met een vijzel het mosterdzaad en de peperkorrels tot ze licht gekneusd zijn.
- Haal de zaadlijsten uit de rode peper en hak hem de peper fijn
- Meng de peper door het pepermengsel en strooi alles op een bord
- Wrijf de steaks in met olijfolie en zout en rol de steaks op de zijkant door het pepermengsel
- Rooster de pepersteaks op de hete barbecue in 2 minuten per kant bruin en naar wens gaar.
Dit is lekker met geroosterde groenten als courgette, paprika, ui en kerstomaatjes