Recept Tabouleh met pistachenootjes

Taboulé of tabouleh  is een gerecht uit de Libanese keuken. Je kunt het in verschillende varianten maken. We maakten eerder al deze variant van tabouleh met munt en komkommer.

Ingrediënten

  • 100 gram boekweit
  • Twee handjes platte peterselie
  • Een handje verse munt
  • 300 gram trostomaten ( haal de zaadjes er wel even uit)
  • Een halve fijngesnipperde rode ui
  • Granaatappelpitjes
  • Sap van een citroen
  • Een eetlepel olijfolie
  • Een theelepel zout ( minder mag altijd)
  • Snufje zwarte peper
  • Hand grof gehakte pistachenootjes

Bereiding

  • Doe de boekweit in een pannetje en voeg er twee keer zoveel water aan toe
  • Breng het aan de kook en laat het daarna nog vijf minuten pruttelen. Als de boekweit zacht is, haal je het van het vuur en giet je het af in een zeef. Laat het goed uitlekken en drogen
  • Haal de blaadjes van de munt en peterselie en hak de blaadjes fijn
  • Doe de boekweit in een grote schaal en doe de tomaten, ui, granaatappelpitten, peterselie, munt, het citroensap, de olie en peper en zout in de schaal en mis het goed door elkaar
  • Garneer je salade met de gehakte pistachenoten en eventueel met wat munt

Lees ook  Pommes duchesse. Zelf aardappeltorentjes maken