Recept waldorfsalade

De Waldorfsalade werd voor het eerst geserveerd in 1893 in het Waldorf Astoriahotel in New York. Of deze versie walnoten bevatte, zijn de meningen over verdeeld en ook toen werd de salade al gemaakt met mayonaise. 

Ingrediënten

  • 1 kleine knolselderij
  • 1 citroen
  • 2 appels
  • 3 eetlepels Griekse of Turkse yoghurt
  • 4-5 eetlepels zelfgemaakte mayonaise ( maar mayo of fles uit een pot kan natuurlijk ook)
  • 1 volle eetlepel Dijonmosterd
  • zout en peper
  • 50 gram walnoten
  • Handjevol rozijnen
waldorfsalade

Hoe maak je Waldorfsalade?

  • Snijd de knol in dikke plakken en schil de stukken.
  • Snijd met de hand in dunne reepjes of doe dit in de keukenmachine, of gebruik een mandoline.
  • Pers de citroen uit en meng het sap direct met de reepjes knolselderij.
  • Snijd de appels in reepjes.
  • Meng in een kom yoghurt, mayonaise en mosterd.
  • Schep hier de reepjes selderij, rozijnen en  appel door.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Laat alle smaken intrekken.
  • Meng vlak voor het serveren de walnoten door de salade.

Tip!  Kook, als de reepjes selderij wat dikker zijn, de groente 1 minuut voor en spoel de reepjes na het afgieten direct na met stromend koud water. Laat goed uitlekken.

Lees ook  Zijn rauwe groente gezonder dan gekookte groente?