Coleslaw, een witte koolsalade met cashewnoten

Categories Alle recepten, Keuken, SaladesPosted on

Coleslaw. Een witte koolsalade is een salade die gemaakt wordt met als hoofdingrediënt witte kool. Het is een populaire en klassieke salade die bekend staat om zijn knapperige textuur en verfrissende smaak. Witte kool wordt fijn gesneden en gemengd met andere ingrediënten om een smakelijke en voedzame salade te creëren.

Coleslaw

Coleslaw is een veelzijdig gerecht dat vaak wordt geserveerd als bijgerecht bij verschillende maaltijden, zoals barbecue, sandwiches, hamburgers of gegrild vlees. De knapperige textuur en de frisse smaak van de salade passen goed bij andere gerechten en kunnen een verfrissend contrast bieden.

Deze koolsalade kun je eigenlijk altijd wel eten. Lekker bij de warme maaltijd, lunch of een barbecue. Met deze ingrediënten heb je genoeg voor vier personen. Snel klaar en lekker fris.

Cashewnoten

Cashewnoten zijn voedzaam en bieden verschillende voedingsstoffen. Ze zijn een goede bron van gezonde vetten, eiwitten, voedingsvezels en mineralen zoals koper, magnesium en fosfor. Ze bevatten ook vitamine E, B-vitaminen en antioxidanten. Het is echter belangrijk om op te merken dat cashewnoten ook relatief hoog zijn in calorieën, dus ze moeten met mate worden geconsumeerd.

Ingrediënten

  • 200 gram witte kool
  • 100 gram wortel julienne gesneden
  • 50 gram cashewnoten
  • 50 gram rozijnen
  • Twee eetlepels olie
  • Twee eetlepels sinaasappelsap
  • Twee eetlepels yoghurt
  • Een eetlepel mayonaise
  • Optioneel: beetje zout
  • Optioneel: beetje peper
coleslaw

Hoe maak je coleslaw

  • Wel de rozijnen 10 minuten in heet water en laat ze uitlekken
  • Schaaf de witte kool in dunne reepjes. Geen zin om te snijden? Je kunt het ook gesneden krijgen in de winkel
  • Maak de dressing van de olie, sinaasappelsap, yoghurt en mayonaise
  • Breng de dressing wat op smaak met wat peper en zout
  • Meng in een kom de kool, de wortel, rozijnen en de dressing
  • Zet je salade een half uurtje in de koelkast. Dan kan de dressing erin trekken en wordt je kool wat zachter
  • Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn
  • Garneer de salade met de noten
Lees ook  Vegan eton mess met aardbeien

Eet smakelijk!