Recept witte koolsalade met cashewnoten

Deze koolsalade kun je eigenlijk altijd wel eten. Lekker bij de warme maaltijd, lunch of een barbecue. Met deze ingrediënten heb je genoeg voor vier personen. Snel klaar en lekker fris.

Ingrediënten koolsalade

  • 200 gram witte kool
  • 100 gram wortel julienne gesneden
  • 50 gram cashewnoten
  • 50 gram rozijnen
  • Twee eetlepels olie
  • Twee eetlepels sinaasappelsap
  • Twee eetlepels yoghurt
  • Een eetlepel mayonaise
  • Optioneel: beetje zout
  • Optioneel: beetje peper

Bereiding

  • Wel de rozijnen 10 minuten in heet water en laat ze uitlekken
  • Schaaf de witte kool in dunne reepjes. Geen zin om te snijden? Je kunt het ook gesneden krijgen in de winkel
  • Maak de dressing van de olie, sinaasappelsap, yoghurt en mayonaise
  • Breng de dressing wat op smaak met wat peper en zout
  • Meng in een kom de kool, de wortel, rozijnen en de dressing
  • Zet je salade een half uurtje in de koelkast. Dan kan de dressing erin trekken en wordt je kool wat zachter
  • Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn
  • Garneer de salade met de noten

Eet smakelijk!

Lees ook  Portobello met geitenkaas