Vijf manieren om je keuken te vernieuwen zonder te verbouwen

Categories HuisPosted on

Een nieuwe keuken kost veel geld en bovendien een uitgave die je niet ieder jaar doet. Gemiddeld veranderen mensen ongeveer iedere vijftien jaar van keuken. Dit hangt natuurlijk ook van de kwaliteit van je keuken af. Is een nieuwe keuken geen optie maar wil je wel graag je keuken opfrissen? Met deze tips,  die niet al te veel geld komen, creëer jij je droomkeuken.

keuken vernieuwen

Knap je kastjes op

Keukenkastjes bepalen voor een groot deel de sfeer van je keuken. Sommige kastjes kunnen geverfd worden in een nieuwe kleur. Dit is wel precisiewerk. Daarom is het misschien beter laten doen door een schilder. Zelfs bij deurtjes van kunststof kan dit. De schilder gebruikt dan een speciale kunststof primer. Spuiten kan natuurlijk ook. Dit kost alleen meer tijd en is meer een werkje voor een spuiter of schilder.

Ook kun je een plaat of de buitenkant van je keuken verven met schoolbord verf. Deze verf bij bol.com is geschikt voor binnen en beperkt voor buiten op hout, plaatmateriaal, harde kunststof en metaal.

Ook kun je de knoppen of grepen van je kastjes vervangen. Een klusje wat zo geklaard is en het resultaat is meestal al een hele verbetering.

keuken vernieuwen

Verf je muren

De meeste mensen hebben tegels als achterwand, maar wist je dat je met schoolbordverf voor muren heel veel leuke dingen kunt doen. Tegenwoordig kun je schoolbordverf  gewoon mengen in een kleur naar keuze. Op je muur kun je je favoriete recept schrijven of een leuke boodschap. Wil je schoolbordverf achter je kookgedeelte of bij je wasbak gebruiken dan adviseren we een extra beschermlaag. Je kunt verf gebruiken die je schoon kunt maken, een glazen plaat tegen de muur zetten of een laag matte lak op je wand smeren.

Lees ook  Ontspullen of minimaliseren met de ontspullen challenge
keuken vernieuwen

Ander aanrechtblad

Met een ander aanrechtblad kan je keuken een hele andere look krijgen. En heel veel werk zou het niet moeten zijn. Het resultaat wel. Je kunt uit verschillende bladen kiezen. Van industrieel beton tot  rvs, hout,  natuursteen of het goedkopere kunststof. Let erop dat je een blad kiest dat goed bestand is tegen temperatuurverschillen en goed tegen een stootje kan.

Plankjes

Heb je een keuken met bovenkasten? Het is een idee deze te vervangen voor zwevende planken. Het voordeel hiervan is dat je een mooi servies van bijvoorbeeld Riviera Maison of Blond Amsterdam op kunt opbergen en uitstallen. Zorg wel dat je het een beetje rustig houdt. Dus houd het een beetje in dezelfde tint. Grote broodplanken kun je  tegen de muur zetten op het aanrecht, of je kunt ze ophangen aan een haak. Kruiden, weckpotten en ander keukenspul staan leuk en binnen handbereik in draadmanden naast het fornuis.

Behang is hip

Een behangetje kan ook prima in de keuken. Voor dat lege wandje naast de koelkast of om de ombouw van de afzuigkap mee te verfraaien bijvoorbeeld. Heb je keukenkasten met ruitjes? Dan is behang ook goed te gebruiken om de achterwand van de kast mee te behangen. Er bestaat zelfs water- en hittebestendig behang voor tegen de achterwand van de keuken, in een leuk dessin of stoere betonlook bijvoorbeeld.