Zelfgemaakte groene pepersaus voor bij je vlees

Categories Alle recepten, Keuken, SausPosted on

Groene pepersaus is erg lekker bij gebraden rundvlees, maar ook over je biefstuk, steak, varkenshaas, beenham en vele andere soorten vlees. Zelfs met kipfilet is het ontzettend lekker. Eigenlijk past deze groene pepersaus overal wel bij.

De saus kan variëren in intensiteit, afhankelijk van de hoeveelheid peperkorrels die wordt gebruikt, en kan worden aangepast aan persoonlijke smaakvoorkeuren.

Wat heb je nodig om de groene pepersaus te maken?

  • 2-3 groene paprika’s
  • 1 fijngehakte ui
  • 2 teentjes fijngehakte knoflook
  • 1 kopje groentebouillon
  • Een half kopje room (optioneel, voor een romigere saus)
  • 2 eetlepels boter
  • Zout en peper naar smaak
  • Een snufje cayennepeper (optioneel, voor extra pit)
  • 1 eetlepel olijfolie

groene pepersaus

Hoe maak je de saus?

  1. Was de groene paprika’s, snijd ze doormidden en verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Snijd de paprika’s vervolgens in stukken.

  2. Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de gehakte ui toe en bak tot deze zacht en doorschijnend is, meestal ongeveer 2-3 minuten.

  3. Voeg de gehakte knoflook toe aan de pan en bak nog een minuutje mee tot het geurig is.

  4. Voeg de stukjes groene paprika toe aan de pan en bak ze ongeveer 5-7 minuten, tot ze iets zachter worden.

  5. Giet de groentebouillon in de pan en breng het geheel aan de kook. Laat het sudderen tot de paprika’s volledig gaar zijn, meestal nog eens 10-15 minuten.

  6. Haal de pan van het vuur en gebruik een staafmixer om de inhoud van de pan te pureren tot een gladde saus. Als je geen staafmixer hebt, kun je de inhoud van de pan in een blender pureren en dan terug in de pan gieten.

  7. Zet de pan weer op laag vuur en voeg de boter toe. Roer goed tot de boter is gesmolten en volledig is opgenomen in de saus.

  8. Als je een romigere saus wilt, voeg dan nu de room toe en roer tot alles goed gemengd is. Laat de saus nog een paar minuten sudderen.

  9. Breng de groene pepersaus op smaak met zout, peper en eventueel een snufje cayennepeper voor wat extra pit. Blijf proeven en aanpassen tot de saus de gewenste smaak heeft.

  10. Zodra de saus de gewenste dikte en smaak heeft, haal je de pan van het vuur en laat je de saus een beetje afkoelen voordat je hem serveert.

Lees ook  Waarom je een zak chips in een keer leeg "moet" eten

Deze groene pepersaus past goed bij gegrild vlees, kip, vis, pasta of zelfs groenten. Geniet ervan!