Spinnen! Hoe houd je ze buiten je huis?

Ben jij ook zo bang voor spinnen? Je bent echt niet de enige. Wist je dat twintig procent van de vrouwen bang is voor spinnen en dat tien procent van de mannen ook doodsangst uitstaat.

spinnen

Pepermuntolie

Als spinnen ergens een hekel aan hebben dan is het wel aan pepermuntolie. Je vult een plantenspuit of andere verstuiver met water. Daar meng je ongeveer 20 druppels pepermuntolie doorheen. Daarna moet je je fles even schudden en kun je beginnen met sprayen.

Waar sprayen?

Je kunt enthousiast gaan spuiten. In ieder kiertje, ieder hoekje. Dit simpele trucje moet je wel regelmatig herhalen, want de geur van pepermuntolie blijft niet eindeloos in je huis hangen. Als je het gewenste effect wilt blijven bereiken, hoor je het één tot twee keer per week het stappenplan te herhalen.

Niet sterk genoeg?

Heb je een sterker goedje nodig? Je kunt pepermuntolie ook puur op wattenschijfjes deppen en die op verschillende plaatsen door je huis heen leggen. Ook dan blijft de pepermuntolie niet eeuwig werken. Maar je bent in ieder geval een tijdje van die achtpotige griezels af.

Lees ook  Huisstofmijtallergie. Wat kun je doen?