Recept warme pompoensmoothie met banaan

pompoensmoothie

In de herfst gebruik ik veel pompoen in de keuken. Een lekker pompoensoepje op een gure herfstdag, een lekkere cake met pompoen en zelfs bij het ontbijt gebruik ik wel eens pompoen. Deze warme smoothie kost je wat meer werk dan anders, maar geloof me. Het is het wachten waard.

Ingrediënten

  • 450 gram flespompoen
  • Een banaan
  • Een theelepel kaneelpoeder
  • Een halve theelepel vanillepoeder ( liefst ongezoet)
  • Een mespuntje kruidnagelpoeder
  • Een mespuntje gemberpoeder (soms staat er djahé op het potje)
  • Vier dadels zonder pit
  • 300 ml havermelk
pompoensmoothie

Bereiding

  • Zet de oven op 200 graden
  • Snijd de pompoen doormidden
  • Leg de helften met de snijkanten naar beneden in een ovenschaal met een laagje water
  • Rooster ze ongeveer 45 minuten in de oven. Is het vruchtvlees eerder zacht dan kan je pompoen eerder uit de oven
  • Verwijder de schil en doe de pompoen in stukken in de blender
  • Voeg de overige ingrediënten toe en mix tot een gladde massa
  • Doe het in een hittebestendig glas
Lees ook  Recept focaccia met tomaat

Geef een reactie