Zwarte knoflook met spaghetti en garnalen

Categories Alle recepten, Buitenlandse keukenPosted on

Zwarte knoflook is kort door de bocht niets meer of minder dan gefermenteerde knoflook. Gewone witte knoflookbollen worden 30 tot 40 dagen bij een temperatuur van gemiddeld 70-80 graden Celcius in een vochtige ruimte gelegd om daar te fermenteren. De structuur van zwarte knoflook is zacht en plakkerig, vergelijkbaar met een zacht dropje en smaak is zoetig. 

Voorbereidingstijd: 30 minuten |Kooktijd: 20 minuten | Porties: 4-6 personen

Ingrediënten

  • 3 maïskolven, kaf en blad verwijderd
  • 6 zwarte knoflookteentjes
  • 4 teentjes witte knoflook
  • 3 kleine hete groene pepers
  • 300 ml extra vergine olijfolie
  • 500 gram Spaghetti
  • 500 gr ongekookte garnalen, schoongemaakt
  • 20 basilicumblaadjes, plus kleine basilicumblaadjes om te garneren
  • Sap van 2-3 citroenen
zwarte knoflook

Bereiding:

  • Maak in een grote pan water aan de kook en voeg 1 eetlepel zout toe.
  • Verhit een grillpan en gril de maïs totdat deze helemaal is gegrild (ongeveer 12 minuten).
  • Snijd de maïskorrels van de kolf met een scherp mes.
  • Snijd de knoflookteentjes en pepers heel dun en doe ze in een andere grote pan met de extra vierge olijfolie, maar verwarm deze nog niet.
  • Wanneer de het water kookt, doe de spaghettini erbij en kook tot al dente (4-5 minuten).
  • Terwijl de pasta kookt, verwarm de tweede pan op middelhoog vuur de teentjes knoflook (witte) en voeg, wanneer de knoflook begint te sissen, de garnalen toe en roer het door met een houten lepel tot ze ondoorzichtig zijn (de garnalen zijn klaar als je weerstand voelt als je ze indrukt).
  • Zeef de gekookte pasta en voeg aan het mengsel van de garnalen en knoflook toe, samen met een beetje van het kookwater.
  • Voeg de basilicum en de maïs toe en roer het goed door.
  • Voeg iets meer water toe als de pasta te droog is.
  • Breng goed op smaak met zout en peper en sap van de citroenen.
  • Serveer op een grote schaal en garneer met de kleine basilicumblaadjes.

Spaghetti met knoflook en tomaatjes

Categories Alle recepten, Buitenlandse keukenPosted on

Pasta en tomaten is een goede combinatie. De lekkerste spaghetti met tomaatjes en knoflook maak je helemaal zelf zonder dat er een pakje aan te pas hoeft te komen. Dit moet genoeg zijn voor 4 personen.

Ingrediënten

  • 400 gram (volkoren) spaghetti
  • Een snufje zout en wat versgemalen zwarte peper
  • 125 ml olijfolie
  • 4 tenen knoflook fijngehakt
  • Een rode peper zonder zaadjes ( fijnhakken)
  • 2 eetlepels platte peterselie of basilicum
  • 250 gram kerstomaatjes
spaghetti

Bereiding

  • Kook de pasta in een pan met ruim kokend water. Doe er een beetje zout bij. Na 10 tot 12 minuten is je spaghetti klaar
  • Verhit de olijfolie in de hapjespan en fruit de knoflook zachtjes glazig
  • Doe de rode peper, peterselie en tomaatjes erbij en bak alles even aan tot de velletjes van de tomaten knappen
  • Giet de spaghetti af en schep de pasta direct om met je saus
  • Je kunt het eventueel nog wat op smaak brengen met wat zwarte peper en wat zout
  • Lekker met wat sla