Hoe maak je blini’s? Het recept

Categories Alle recepten, Bakken, Hapjes en smeersels, KeukenPosted on
blini's

Van dit ontbijtje word je meteen vrolijk. Ik wel tenminste. Blini’s zijn kleine pannenkoekjes die wat lijken op de Amerikaanse pancakes.  Je kunt meteen een hele vracht bakken, want ze kunnen prima in de vriezer. Ideaal dus voor de preppers onder ons. 

Wat heb je nodig?

  • 1 ei, gesplitst. Dus eiwit en eigeel apart
  • 100 gram zelfrijzend bakmeel
  • 100 ml melk
  • 20 gram boter
blini's

Voorbereiding

  • Klop in een kom het eiwit stijf. Je kunt hier een keukenmixer voor gebruiken maar ook een handmixer
  • Doe er een klein snufje zout bij en blijf kloppen tot het mooi stijf is
  • Klop in een andere kom het zelfrijzend bakmeel met de melk en de eidooier tot een glad papje
  • Spatel het geklopte eiwit met een spatel door je beslag
  • Doe wat boter in een grote koekenpan en schep vier kleine beetjes beslag in de pan zodat je vier kleine pannenkoekjes krijgt
  • Bak je blini’s tot ze bijna droog zijn aan de bovenkant en keer ze dan om
  • Zijn ze mooi lichtbruin? Dan kun je ze op een bord leggen
  • Bak de rest ook zoals de vorigen. Je hebt ongeveer 12 stuks als je klaar bent

Bereiding

  • Zijn je blini’s lauwwarm bestrijk ze dan met wat mascarpone en leg er plakjes aardbei op. Een dun straaltje honing over de aardbeien en klaar!
  • Andere toppings: Griekse yoghurt met fijngehakte walnoten en honing of Roomkaas met gember, ananas en gembersiroop of frisse room en zalm. 
Lees ook  Ossobuco recept voor stoofvlees uit de oven, slowcooker of pan