Hoe moet je knoflooksaus maken?

Categories Alle recepten, Eten en drinken, Sauzen, dips & dressingPosted on
knoflooksaus

Knoflooksaus. Je kunt het bijna overal bij eten. Of het nu bij shoarma is, gebakken aardappels of een stukje vlees of vis.  Maar de saus past ook goed bij rauwe groente, of bij gerechten zoals falafel. Natuurlijk kun je de saus in een fles of potje kopen. Maar zelf maken is zoveel lekkerder!

Hoe maak je knoflooksaus?

  • 10 eetlepels yoghurt (het liefst volle of Griekse)
  • 5 eetlepels mayonaise
  • 25 gram platte peterselie
  • 5 gepelde tenen knoflook 
  • Citroensap
  • Peper, zout
knoflooksaus

Zo maak je de knoflooksaus

Hak de knoflook in een keukenmachine (het liefst een kleine variant) of met je mes fijn. Voeg nu de peterselie toe en hak ook deze fijn. Als je een paar dunne stengeltjes mee hakt is dat niet erg.

Meng in een kommetje de mayonaise met de yoghurt en voeg het knoflookmengsel toe. Roer goed en laat vijf à tien minuutjes staan. Proef en voeg naar smaak een beetje vers citroensap, zout en peper toe. Laat wederom even staan en proef of de saus nog iets nodig heeft.

De hoeveelheden voor dit recept zijn slechts een indicatie, maar je kunt de saus zo heftig of smaakvol maken als je zelf wil. En hou je niet zo van peterselie? Vervang dan voor bijvoorbeeld bieslook, dille of dragon. 

Bewaar maximaal 2 dagen in de koelkast. 

Lees ook  Fruitwater met gele kiwi