Kunnen vleesvervangers ook op de barbecue?

Categories Bakken, Keuken, KeukentipsPosted on
maiskolf

Stel je organiseert een barbecue en je hebt ook een vegetariër of vegan uitgenodigd. Wat kun je dan voor hem of haar maken? En kunnen vleesvervangers  ook op de barbecue

Vegetarisch barbecuen 

Vroeger draaide alles bij de barbecue om vlees. Heel veel vlees, salade en stokbrood. Daar zat je dan als vegetariër de hele avond met wat salade en wat brood. En met een beetje mazzel werd er nog wat ananas of een maiskolf op de barbecue gelegd. Gelukkig is dat veranderd. Steeds meer mensen kiezen ervoor om minder vlees of vis te eten. De verkoop van vegetarische producten neemt dan ook toe. Maar kun je die ook op de barbecue leggen?

Ja! Dat kan. Er komen steeds meer producten doe op vlees, kip en zelfs vis lijken en die kunnen ook op de barbecue. Een vegaburger kun je dus prima op de grill leggen en van de stukjes “kip” kun je prima een sateetje maken.  Groenteburgers zijn ook erg geschikt voor de barbecue.

vleesvervangers

Tempeh en Tofu

Veel smaak zit er niet aan tempeh en tofu en dus moet je zorgen dat je het eerst even in de marinade zet. Daarna kun je het grillen op de barbecue. Je tofu en tempeh krijgen dan een lekker rokerig smaakje.

Is het grillen anders?

Het verschil tussen vlees grillen en vegetarische producten grillen is best groot. Vlees moet namelijk veel langer op de barbecue. Vegaproducten hoeven minder lang gegaard te worden en gaan eigenlijk alleen op de barbecue voor het grillsmaakje. Wel adviseren we je om alles eerst te bestrijken met wat olie. 

Lees ook  Recept koolhydraatarme paasstol