Omdat we dit jaar eens iets anders wilden dan appelflappen en oliebollen, maakten we een paar weken geleden deze kwarkbollen met banaan. Heel handig want je maakt ze in de oven. Ze waren zo lekker dat ze met Oud & Nieuw nu bij ons op tafel zullen staan. De hoeveelheid ingrediënten is voor ongeveer 8 bollen.
Ingrediënten kwarkbollen
- 300 gram volkoren tarwemeel
- 200 gram magere kwark
- een ei
- een eetlepel bakpoeder
- een banaan
- twee eetlepels honing

Bereiding
- Zet je oven aan op 200 graden
- Leg bakpapier op je bakplaat
- Doe je meel, kwark, het ei en de bakpoeder in een grote kom en meng dit goed
- Prak de banaan. Hoe bruiner de banaan, hoe zoeter
- Voeg daarna de banaan en de honing toe en meng ook dit weer
- Kneed je deeg met je handen. Is je deeg te nat dan kun je nog wat extra meel toevoegen
- Maak 8 bolletjes van je deeg. Dit kun je met je handen doen, maar ook met een ijslepel
- Leg de bollen op de bakplaat en druk je bollen ietsje platter
- Doe de plaat in de oven
- Na een minuut of 18-20 moeten ze goudbruin zijn
Wil je ze bewaren dan moet je ze in een luchtdichte trommel doen. Heb je echt teveel gemaakt dan kun je ze ook invriezen. Dit recept komt uit het boek Chickslovefood, het kidsproof kookboek