Kwarkbollen met banaan. Lekker met Oud & Nieuw

Categories Alle recepten, Bakken, Feestdagen, Oud&NieuwPosted on
kwarkbollen

Omdat we dit jaar eens iets anders wilden dan appelflappen en oliebollen, maakten we een paar weken geleden deze kwarkbollen met banaan. Heel handig want je maakt ze in de oven. Ze waren zo lekker dat ze met Oud & Nieuw nu bij ons op tafel zullen staan. De hoeveelheid ingrediënten is voor ongeveer 8 bollen.

Kwarkbollen

Kwarkbollen zijn heerlijke, luchtige broodjes die ideaal zijn als tussendoortje. Ze hebben een knapperige korst en een zachte, smeuïge kern. Dankzij de kwark zijn ze rijk aan eiwitten, waardoor ze een uitstekende keuze zijn om je honger te stillen en een gezonde snackoptie bieden. Ze zijn ook echt perfect om met oud en nieuw te serveren als een gezondere variant op oliebollen. 

Liever geen banaan? Hier vind je het recept van kwarkbollen met frambozen

Ingrediënten kwarkbollen

  • 300 gram volkoren tarwemeel
  • 200 gram magere kwark
  • een ei
  • Eetlepel bakpoeder
  • 1 banaan
  • twee eetlepels honing
kwarkbollen

Bereiding

  • Zet je oven aan op 200 graden
  • Leg bakpapier op je bakplaat
  • Doe je meel, kwark, het ei en de bakpoeder in een grote kom en meng dit goed
  • Prak de banaan. Hoe bruiner de banaan, hoe zoeter
  • Voeg daarna de banaan en de honing toe en meng ook dit weer
  • Kneed je deeg met je handen. Is je deeg te nat dan kun je nog wat extra meel toevoegen
  • Maak 8 bolletjes van je deeg. Dit kun je met je handen doen, maar ook met een ijslepel
  • Leg de bollen op de bakplaat en druk je bollen ietsje platter
  • Doe de plaat in de oven
  • Na een minuut of 18-20 moeten ze goudbruin zijn
Lees ook  Recept Pompoencake

Wil je ze bewaren dan moet je ze in een luchtdichte trommel doen. Heb je echt teveel gemaakt dan kun je ze ook invriezen. Dit recept komt uit het boek Chickslovefood, het kidsproof kookboek