Meestal ontbijt ik met havermout in de vorm van een pap, maar wist je dat je havermout ook in de oven kunt bereiden? Deze baked oats met de smaak en geur van warme appeltaart zijn een heerlijk en voedzaam begin van je dag. De combinatie van zoete appel, kaneel en banaan zorgt voor een romige, zachte textuur en een smaak die doet denken aan versgebakken appeltaart – maar dan in een gezonde variant!
Dit ontbijt is niet alleen lekker, maar ook vullend en voedzaam. Het bevat vezels, vitaminen en natuurlijke suikers uit fruit. Het enige minpuntje? Het moet 25 minuten in de oven. Maar dat maakt het juist perfect voor een ontspannen ontbijt in het weekend of op een vrije dag.
Waarom Baked oats?
- Rijk aan vezels en voedzaam
- Glutenvrij en lactosevrij (afhankelijk van de ingrediënten)
- Smaakt naar appeltaart, maar zonder toegevoegde suikers
- Makkelijk te maken en perfect voor meal prepping
Ingrediënten
(voor 1 persoon)
- 100 ml amandelmelk (zelf maken? Bekijk dit recept)
- 40 gram havermout (gebruik glutenvrije havermout indien nodig)
- 1 middelgrote appel
- 1 rijpe banaan
- 1 theelepel kaneel
Hoe maak je baked oats appeltaartje
- Oven voorverwarmen – Verwarm de oven voor op 180°C.
- Voorbereiden – Was de appel en snijd deze in schijfjes of blokjes. Prak de banaan fijn met een vork.
- Mengen – Meng in een ovenbestendig schaaltje de havermout, amandelmelk en de geprakte banaan. Roer goed door.
- Topping toevoegen – Leg de appelstukjes bovenop het mengsel en druk ze een beetje in de melk. Strooi er een laagje kaneel overheen voor de ultieme appeltaartsmaak.
- Bakken – Zet het schaaltje in de oven en bak het geheel 25 minuten tot het goudbruin en stevig is.
- Genieten! – Serveer warm en eventueel met een beetje honing of een lepel Griekse yoghurt voor extra romigheid.
Tip:
Maak een grotere portie en bewaar deze in de koelkast. Zo heb je de volgende dag meteen een heerlijk ontbijtje klaar!
