Recept Baked oats appeltaartje

baked oats appeltaart

Meestal ontbijt ik met havermout in de vorm van een pap maar havermout kan ook prima in de oven. Als het wat kouder is, kies ik het liefst voor een warm ontbijtje. Wat dachten jullie van deze baked oats met een appeltaart smaak? 

Baked oats appeltaartje

Het vult goed, is gezond en je hebt gelijkt je dagelijkse portie fruit te pakken. Het enige minpuntje is dat het 25 minuutjes in de oven moet maar dat maakt dit gerecht ideaal voor de dagen dat je wat meer tijd hebt zoals in het weekend of op een vrije dag.

Ingrediënten

voor 1 persoon

  • 100 ml amandelmelk ( recept amandelmelk)
  • 40 gram havermout (Bij intolerantie glutenvrije havermout)
  • 1 appel
  • 1 rijpe banaan
  • kaneel

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Was de appel en snijd deze in schijven of blokjes.
  • De banaan mag je fijnprakken met een vork.
  • Pak een ovenbestendig schaaltje en doe de melk, havermout en de geprakte banaan hierin.
  • Roer alles goed door elkaar.
  • De stukjes appel mogen bovenop het mengsel, druk ze een beetje in de melk.
  • Om het af te maken bestrooi je de appeltjes met een laagje kaneel. Dit zorgt voor die heerlijke appeltaartgeur!
  • Vervolgens mag het schaaltje voor 25 minuten in de oven.

Eet smakelijk!

Lees ook  Zwarte knoflook met spaghetti en garnalen