Filet americain op een wrap met zelfgemaakte filet americain

Categories Alle recepten, Feestdagen, Hapjes en smeersels, Kerst, Oud&Nieuw, Pasen, Sinterklaas, VerjaardagPosted on
filet american wrap

Wraps met filet americain is voor veel mensen een van de favoriete borrelhapjes. Eigenlijk heb je maar vier ingrediënten nodig voor dit simpele, maar heerlijke gerechtje. Wil je de filet ook zelf maken dan kost het wat meer tijd en heb je wat meer ingrediënten nodig.

Filet Americain is al jaren erg populair. Het lijkt op steak tartare, maar dat is vaak een stuk grover en wordt meestal niet op brood gegeten. Filet Americain juist wel, of op toastjes bij de borrel. Of dus op een wrap.

Filet Americain maken

  • 300 gram rundertartaar of gehakte biefstuk
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 theelepels mosterd
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • Beetje tabasco
  • Beetje worchestershiresaus
  • Peper en zout naar smaak
filet americain

Bereiding

  • Doe de tartaar in de keukenmachine en draai fijn met de mayonaise, mosterd, tabasco en paprikapoeder. Zorg dat het heel fijn wordt.
  • Schep daarna in een bakje en breng op smaak met peper, zout, worchestershiresaus en wellicht nog wat tabasco. Als het mengsel iets te ‘droog’ is, kun je het mayonaise smeuïger maken.

Wraps met filet americain

Wat heb je nodig?

  • 1 bakje filet americain
  • 1 rode ui, in halve ringetjes snijden
  • 1 zakje gemengde sla
  • 2 wraps

Bereiden:

  • Wrap insmeren met de filet
  • Daarop de ui en een handje vol sla verdelen.
  • Dan in strookjes snijden en serveren.

Geniet ervan!

Lees ook  Croutons maken voor je soep of salade van oud brood