Saltimbocca, Italiaanse kalfslapjes. Hoe maak je het?

Categories Alle recepten, Eten en drinken, Feestdagen, Kerst, PasenPosted on
Saltimbocca

Saltimbocca is echt een klassieke manier om kalfsschnitzels uit de Italiaanse keuken te bereiden. Je pakt het vlees in met rauwe ham en wat salie. Erg lekker met een lekkere salade, wat brood of gebakken aardappels. Voor echt goed kalfsvlees kun je het beste naar de slager gaan.

De naam “saltimbocca” vertaalt zich naar “springt in de mond” in het Italiaans, wat suggereert dat het gerecht zo heerlijk is dat het je smaakpapillen “van vreugde laat opspringen”.

Ingredienten

  • Drie kalfsschnitzels van 150 gram per stuk
  • Zes blaadjes salie
  • Zes plakken Italiaanse rauwe ham
  • 50 gram bloem
  • Wat olijfolie
  • Een beetje boter
  • 200 ml Marsala ( Italiaanse kookwijn)
  • Wat sap van en citroen
Saltimbocca

Hoe maak je saltimbocca?

  • Wanneer je schnitzels wat aan de dikke kant zijn, sla je ze eerst plat. Dat kun je ook gerust aan de slager vragen. Die heeft er geschikt materiaal door. Ze moeten ongeveer een halve centimeter dik zijn
  • Leg op ieder stukje vlees een blaadje salie en wikkel de ham er omheen. 
  • Druk alles goed aan en bestrooi je schnitzels met wat bloem. Eventueel kun je er ook wat zout of peper op doen
  • Doe de olie en het klontje boter in de pan en wacht tot het schuimt. Bak de schnitzels ongeveer 5 minuten per kant tot de ham krokant is
  • Haal je vlees uit de hete pan en roer de aanbaksels los
  • Doe er eventueel nog wat citroensap bij
  • Serveer het met lekker brood of gebakken aardappels. De jus is heerlijk om in te dippen met je brood