Snel recept voor volkorenbroodjes

Categories Alle recepten, Bakrecepten, Eten en drinkenPosted on

Krijg je onverwacht eters of blijk je geen brood meer in huis te hebben voor een lekker ontbijtje of lunch? Met deze broodjes maak je iedereen blij. Met deze ingrediënten kun je ongeveer 10 broodjes maken. De voorbereiding kost je ongeveer 15 minuten. Het bereiden zo’n 20 minuten.

Ingrediënten

  • 450 gram volkorenmeel
  • 1 theelepeltje zout
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 150 ml crème fraiche 
  • 150 ml lauwwarm water
volkorenbroodjes

Hoe maak je de volkorenbroodjes?

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Meng in een kom het volkorenmeel met het zout en het bakpoeder
  • Doe de creme fraiche erbij en het water en begin te kneden
  • Is het een samenhangend deeg dan kun je het in 10 stukken verdelen 
  • Maak er ronde bollen van. Wil je liever een andere vorm, bijvoorbeeld een triangel, dan kan dat natuurlijk ook
  • Leg de bollen deeg op de bakplaat met bakpapier
  • Snijd de broodjes daarna de bovenkant kruiselings in met een mes. 
  • Bak de broodjes in ongeveer 20 minuten gaar
  • Laat ze daarna even afkoelen voor je ze serveert

Dit broodje combineren met zelfgemaakte eiersalade of tonijnsalade is erg lekker. Ook is het erg lekker met zelfgemaakte tomaten-groentesoep.