Recept komkommerlinten met gerookte zalm en rucola

Categories Alle recepten, Feestdagen, Groente, Hapjes en smeersels, Kerst, Keuken, Oud&Nieuw, Pasen, Verjaardag, Vlees en visPosted on

Een snel te maken recept voor een warme dag, bij de barbecue, als voorgerecht of bij de lunch. Eigenlijk kun je deze komkommerlinten met zalm altijd wel eten. Binnen tien minuten heb je dit heerlijke gerechtje op tafel.

Ingrediënten

  • 2 komkommers
  • 200 gram gerookte zalm
  • paar drupjes citroen
  • zakje rucola
  • potje kappertjes
komkommerlinten

Hoe maak je deze komkommerlinten?

  1. Was de komkommer grondig en snijd deze met een dunschiller in lange linten. Je kunt ook een mandoline gebruiken als je er een hebt.

  2. Leg de komkommerlinten op een platte serveerschaal of bord.

  3. Scheur de gerookte zalm in stukjes en verdeel deze over de komkommerlinten.

  4. Strooi de rucola over de zalm en komkommer.

  5. Meng de olijfolie en citroensap in een kommetje en breng op smaak met zout en peper. Sprenkel dit mengsel over de komkommerlinten, gerookte zalm en rucola.

  6. Serveer direct en geniet van deze heerlijke en verfrissende salade van komkommerlinten met gerookte zalm en rucola!

Dit gerecht is perfect als lichte lunch, voorgerecht of als hapje tijdens een feestje. Het is snel en gemakkelijk te maken en zit boordevol smaak.

Lees ook  Frisse venkelsalade met sinaasappel en honing mosterd dressing