Recept spiraalquiche

Een lekkere fleurige quiche op tafel toveren waar je blij van wordt gaat je zeker lukken met deze spiraalquiche. Oke het is even wat priegelwerk maar dat ben je allang weer vergeten als je deze spiraalquiche proeft.

Ingrediënten

Voor de bodem

  • 375 gram amandelmeel
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • Snufje zeezout
  • Kwart theelepel gemalen peper
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 ml olijfolie
  • 1,5 eetlepel kokosolie, gesmolten
  • 200 ml water

Voor de vulling

  • 200 gram cashewnoten
  • 100 ml water
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 15 gram basilicumblaadjes
  • 40 gram zongedroogde tomaten met zeezout
  • Wat zeezout en peper naar smaak
  • Halve citroen
spiraalquiche

Voor de vulling van de spiraalquiche

  • 2 courgettes
  • 3 Chinese aubergines. De Chinese aubergine is het dunner en lichtpaars  
  • 3 grote wortelen liefst in verschillende kleuren

Wat heb je verder nodig?

  • Kom
  • Keukenmachine
  • Quichevorm met doorsnee 26 cm
  • Mandoline of dunschiller

Bereiding

Voor de bodem

  • Week de cashewnoten een uur in water
  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Doe alle droge ingrediënten voor de bodem in een kom
  • Knijp de knoflookteentjes boven de kom uit
  • Voeg olie en kokosolie en het water ook toe
  • Roer alles goed door elkaar en kneed het daarna met je handen
  • Laat het 10 minuten staan

Voor de saus

  • Giet de cashewnoten af en maal het met de keukenmachine tot een gladde massa
  • Voeg nu het verse water, de olijfolie, tomaten, basilicum, peper en zout toe en knijp er een halve citroen bovenuit
  • Mix door tot dat je een gladde massa hebt
  • Vet de quichevorm in en druk het deeg uit over de hele binnenkant
  • Schep er driekwart van de saus in
  • Schaaf de courgettes, aubergines en wortelen in heel dunne lange plakken met de mandoline of dunschiller
  • Rol een stukje courgette op en zet het rechtop in het midden van de bodem
  • Draai er een plakje wortel of aubergine om en bouw zo de taart op tot de bodem gevuld is met een spiraal van groentelinten
  • Schenk de rest van de saus over de vulling
  • Bak de taart 40 tot 50 minuten
Lees ook  Recept muffins met appel en gember