Komkommer met tonijnsalade als alternatief voor toastjes

Categories Alle recepten, Feestdagen, Hapjes en smeersels, Kerst, Keuken, Oud&Nieuw, Pasen, VerjaardagPosted on

Veel mensen die koolhydraatarm gaan eten missen de toastjes. Maar wist je dat komkommer een prima alternatief is. Koolhydraatarm en een stuk gezonder. Komkommer met tonijnsalade is een lekker tussendoortje en het doet het ook erg goed op verjaardagen. En het mooie is dat je je helemaal niet schuldig hoeft te vullen als je een tweede pakt. Uit een komkommer haal je ongeveer 20 komkommerschijfjes. Snijd ze niet te dun, want dan wordt het een knoeiboel.

Ingrediënten

  • 1 blikje tonijn op water
  • ½ rode ui
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • 1 theelepel grove mosterd ( liefst natriumarm)
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 1 komkommer

Hoe maak je komkommer met tonijnsalade

  • Was de komkommer goed
  • Laat de tonijn eerst goed uitlekken. Maak met een vork de tonijn goed los.
  • Snipper de ui en voeg deze toe aan de tonijn.
  • Voeg ook de Griekse yoghurt, mosterd en kappertjes toe en meng het geheel goed door elkaar.
  • Snijd de komkommer in plakjes en schep op ieder plakje een hoopje van de tonijnsalade.
Komkommer met tonijnsalade

Voedingswaarden per stuk

  • Koolhydraten 0,4 gram
  • waarvan suikers 0,4 gram
  • Vet 0,4 gram
  • waarvan verzadigd 0,2 gram
  • Eiwit 1,9 gram
  • Vezels 0,2 gram
  • Groente 15 gram
  • Kcal 13
  • Zout 0,07 gram

Zelf naanbrood maken. Het recept

Categories Alle recepten, Bakken, Feestdagen, Kerst, Oud&Nieuw, Pasen, SinterklaasPosted on

Naanbrood is een makkelijk te maken, maar heerlijk brood uit Midden- en Zuid-Azië. Het is een heerlijk brood voor bij soep of om een sandwich van te maken. Voor de creatieve kok zijn er talloze mogelijkheden. Zoals naan met knoflook en rozemarijn. Of met zongedroogde tomaten. Hieronder het basisrecept van naan.

Continue reading “Zelf naanbrood maken. Het recept”

Gemberkoekjes bakken. Het lekkerste recept

Categories Alle recepten, Bakken, Feestdagen, KerstPosted on

Wij werden helemaal vrolijk van deze gemberkoekjes. Vooral de kleine peperkoekpoppetjes deden ons hart smelten. Bijna zonde om op te eten. Maar ze zijn zo ontzettend lekker dat bewaren wel erg moeilijk is. Wil je ze ophangen? Bijvoorbeeld in je kerstboom. Maak dan voor het bakken een klein gaatje in de bovenkant. Zodra ze uit de oven komen moet je het gat even open drukken.

Continue reading “Gemberkoekjes bakken. Het lekkerste recept”

Maak van rode biet een bietenhummus

Categories Alle recepten, Feestdagen, Hapjes en smeerselsPosted on

Onze moestuin stond vol met rode bieten die schreeuwden om uit de grond gehaald te worden. En dus aten we rode biet. Maar er bleef aardig wat over en van de restjes gekookte rode biet maakte ik een heerlijke spread. Deze bietenhummus is lekker op brood maar ook op een cracker of toastje.

Continue reading “Maak van rode biet een bietenhummus”
€6,90
Op voorraad
Bol.com
€10,00
Op voorraad
Bol.com