Recept Baked oats appeltaartje

Categories Alle recepten, Bakken, OntbijtPosted on

Meestal ontbijt ik met havermout in de vorm van een pap maar havermout kan ook prima in de oven. Als het wat kouder is, kies ik het liefst voor een warm ontbijtje. Wat dachten jullie van deze baked oats met een appeltaart smaak? 

Baked oats appeltaartje

Het vult goed, is gezond en je hebt gelijkt je dagelijkse portie fruit te pakken. Het enige minpuntje is dat het 25 minuutjes in de oven moet maar dat maakt dit gerecht ideaal voor de dagen dat je wat meer tijd hebt zoals in het weekend of op een vrije dag.

Ingrediënten

voor 1 persoon

  • 100 ml amandelmelk ( recept amandelmelk)
  • 40 gram havermout (Bij intolerantie glutenvrije havermout)
  • 1 appel
  • 1 rijpe banaan
  • kaneel

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Was de appel en snijd deze in schijven of blokjes.
  • De banaan mag je fijnprakken met een vork.
  • Pak een ovenbestendig schaaltje en doe de melk, havermout en de geprakte banaan hierin.
  • Roer alles goed door elkaar.
  • De stukjes appel mogen bovenop het mengsel, druk ze een beetje in de melk.
  • Om het af te maken bestrooi je de appeltjes met een laagje kaneel. Dit zorgt voor die heerlijke appeltaartgeur!
  • Vervolgens mag het schaaltje voor 25 minuten in de oven.

Eet smakelijk!

Recept kleine appeltaartjes zonder bakmix

Categories Alle recepten, Bakken, Feestdagen, Kerst, Oud&Nieuw, Pasen, VerjaardagPosted on

Mini-appeltaartjes zonder bakmix. Wie houdt er nu niet van. Dit recept is zeer geschikt voor mensen met een koemelk- of ei allergie en is tevens veganistisch. Een ideaal recept voor de feestdagen om te delen met vrienden en familie.

Ingrediënten voor 6 kleine taartjes

  • 60 gram suiker
  • 70 ml arachideolie
  • 80 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 grote appel
  • 1 theelepel kaneel

Hoe maak je mini-appeltaartjes zonder bakmix?

1. Verwarm de oven voor op 180°C

2. Voeg de suiker, olie en zelfrijzend bakmeel bij elkaar in een kom en meng tot dit een glad deeg is.

3. Schil de appel en snijd deze in kleine blokjes. Voeg de kaneel (en eventueel rozijnen) toe en meng dit goed door elkaar.

4. Bestrijk 6 kleine ovenschaaltjes met olie en druk daar een klein balletje van het deeg in. Druk met je wijsvinger het deeg de randjes van het schaaltje op, maar zorg ervoor dat de bodem niet te dun wordt.

5. Vul de schaaltjes met het appelmengsel en bak ze 20 tot 30 minuten in de voorverwarmde oven

Tarte Tatin maken van pompoen. Hier vind je het recept

Categories Alle recepten, BakkenPosted on

Een lekkere hartige en herfstachtige taart met pompoen. Niet moeilijk om te maken en erg lekker. Er zit suiker in, maar je hoeft natuurlijk ook niet de hele taart in een keer op te eten. Je kunt het beste een butternut-pompoen nemen voor deze Tarte tatin

Ingrediënten Tarte tatin

Voor het deeg:

  • 150 gram bloem
  • 100 gram boter, op kamer-temperatuur
  • 1 ei

Bereiding deeg

  • Meng alles met een klein beetje zout tot een samenhangende deegbol.
  • Pak die bol in met vershoudfolie en laat je bol 1 uur rusten in de koelkast.
  • Rol het deeg tussen twee vellen bakpapier uit tot maximaal 5 mm dikte.
Tarte tatin

Ingrediënten

Voor de vulling:

  • 3 eetlepels suiker
  • paar druppels citroensap
  • 1 butternut-pompoen, in partjes van 4 mm
  • 3 blaadjes salie fijnhakkken
  • 30 gram koude boter
  • 3 takjes tijm, gerist en gehakt
  • 1 (rode) ui, in dunne partjes
  • 2 tenen fijngehakte knoflook

Hoe maak je Tarte Tatin maken van pompoen

  • Strooi de suiker in een brede pan, voeg citroensap toe en een beetje water; zoveel water als de suiker kan opnemen.
  • Laat het karamelliseren tot het lichtbruin is. Blijf in de buurt.
  • Schenk de hete karamel in een ronde vorm (geen springvorm). Draai de vorm rond, zodat de karamel kan uitvloeien.
  • Leg de partjes pompoen dakpansgewijs in de rondte in de vorm. Verdeel er salie en vlokjes boter over en leg de plak deeg erover. Duw de rand van het deeg goed om de pompoen, zodat je na het omdraaien een opstaand randje hebt.
  • Zet het geheel 25 minuten in een oven van 170°C tot het deeg goudbruin is. Haal uit de oven, maar houd die aan. Wacht een paar minuten, zet een bord op de taart en draai hem om. Pas op voor karamel die kan ontsnappen.
  • Mocht er vocht in de taart zitten: giet het meeste eruit door de taart voorzichtig schuin te houden. Zet de taart nog 5 à 10 minuten in de oven. Laat hem niet te lang staan; de pompoen mag niet uitdrogen. Serveer de tarte tatin lauwwarm of afgekoeld. Een schep crème fraîche erop is erg lekker.

Zelf naanbrood maken. Het recept

Categories Alle recepten, Bakken, Feestdagen, Kerst, Oud&Nieuw, Pasen, SinterklaasPosted on

Naanbrood is een makkelijk te maken, maar heerlijk brood uit Midden- en Zuid-Azië. Het is een heerlijk brood voor bij soep of om een sandwich van te maken. Voor de creatieve kok zijn er talloze mogelijkheden. Zoals naan met knoflook en rozemarijn. Of met zongedroogde tomaten. Hieronder het basisrecept van naan.

Continue reading “Zelf naanbrood maken. Het recept”

Gemberkoekjes bakken. Het lekkerste recept

Categories Alle recepten, Bakken, Feestdagen, KerstPosted on

Wij werden helemaal vrolijk van deze gemberkoekjes. Vooral de kleine peperkoekpoppetjes deden ons hart smelten. Bijna zonde om op te eten. Maar ze zijn zo ontzettend lekker dat bewaren wel erg moeilijk is. Wil je ze ophangen? Bijvoorbeeld in je kerstboom. Maak dan voor het bakken een klein gaatje in de bovenkant. Zodra ze uit de oven komen moet je het gat even open drukken.

Continue reading “Gemberkoekjes bakken. Het lekkerste recept”