Saucijzenbroodjes maken. Het recept

Categories Alle recepten, Bakken, Feestdagen, Hapjes en smeersels, Keuken, Oud&Nieuw, Sinterklaas, Vlees en visPosted on

Natuurlijk kun je saucijzenbroodjes kant-en-klaar krijgen in de supermarkt. Ik krijg ze alleen dan nooit zo knapperig als ik ze eet in warenhuis of broodjeshuis. En dus bedacht ik me dat ik ze ook zelf kan maken natuurlijk. Ook erg leuk om samen met kinderen te maken. Gezond is een saucijzenbroodje niet, maar een keertje moet kunnen toch?

Continue reading “Saucijzenbroodjes maken. Het recept”

Kruidnoten maken doe je met dit lekkere recept

Categories Alle recepten, Bakken, Feestdagen, SinterklaasPosted on

Kruidnoten maken is helemaal niet moeilijk en erg leuk om te doen. Kinderen maak je ook helemaal blij met de boodschap dat jullie zelf kruidnootjes kunnen bakken. De naam kruidnoot is wat verwarrend, aangezien de kruidnoot zijn smaak niet aan de kruiden, maar aan specerijen te danken heeft.

Continue reading “Kruidnoten maken doe je met dit lekkere recept”

Kwarkbollen. Het recept van Robèrt van Beckhoven

Categories Feestdagen, Oud&NieuwPosted on

Het eten van oliebollen met oud en nieuw is een traditie, maar Robèrt van Beckhoven stelt voor om daar ook kwarkbollen aan toe te voegen. Kwarkbollen zijn een soort luchtige cake zonder gist, wat ze onderscheidt van de traditionele oliebol. Het rijzingsproces van de kwarkbol wordt mogelijk gemaakt door bakpoeder. Het recept is goed voor ongeveer 30 stuks.

Continue reading “Kwarkbollen. Het recept van Robèrt van Beckhoven”

Kun je oliebollen bakken in een airfryer

Categories Feestdagen, Oud&NieuwPosted on

Onlosmakelijk verbonden met oud en nieuws zijn oliebollen. Hoewel het mogelijk is om ze te kopen bij de bakker, kraam of supermarkt, gaat er niets boven zelfgemaakte oliebollen. Afgezien van het traditionele frituren, kun je ook oliebollen bakken in de airfryer. Maar behouden ze dan dezelfde knapperigheid en zijn er wellicht andere voordelen te ontdekken?

Continue reading “Kun je oliebollen bakken in een airfryer”

Boodschappenlijstje voor als je gaat gourmetten

Categories Alle recepten, Feestdagen, Kerst, Keukentips, Oud&Nieuw, SinterklaasPosted on

Ben je van plan om binnenkort te gourmetten? Dan koop je vaak veel te veel of je komt er tijdens het gourmetten achter dat je eigenlijk van alles vergeten bent. Daarom maakten wij een lijstje voor je zodat je alles meteen op je boodschappenbriefje kunt zetten.

Continue reading “Boodschappenlijstje voor als je gaat gourmetten”

Vijf lekkerste en gezondste dipsausjes voor bij de nachos

Categories Alle recepten, Hapjes en smeersels, KeukenPosted on

In het weekend snoep ik ‘s avonds op de bank graag wat nacho’s en ook een zomerse dag vind ik het erg lekker om wat nacho’s op tafel te zetten met lekkere dipsausjes. Nu kun je de sausjes kant-en-klaar krijgen in de supermarkt, maar vaak zit er veel suiker in die dipsausjes. Daarom de vijf lekkerste en gezondste dipsausjes op een rij.

Continue reading “Vijf lekkerste en gezondste dipsausjes voor bij de nachos”

Marokkaanse thee. Hoe maak je deze muntthee?

Categories Alle recepten, DrankjesPosted on

Verse muntthee is enorm populair. Ook ik ben gek op munt. Ik gebruik het dan ook regelmatig voor de tzatziki, maar ook in de thee. Zoete Marokkaanse thee met munt is een van mijn favorieten al doe ik er wel wat minder honing in dan in dit recept staat. In dit recept leggen we uit hoe je deze warme drank het best kunt maken. En je hebt er maar weinig ingrediënten voor nodig.

Continue reading “Marokkaanse thee. Hoe maak je deze muntthee?”

Risotto met oesterzwam. Vegetarisch recept en simpel te maken

Categories Alle recepten, Buitenlandse keukenPosted on

Heb je geen zin om uitgebreid te koken, maar wil je wel een lekkere en gezonde maaltijd op tafel zetten? Dan is deze risotto met oesterzwam ideaal. Het gerecht is niet moeilijk te maken en bovendien vegetarisch. Dit zou genoeg moeten zijn voor vier personen en maken kost je ongeveer veertig minuten.

Continue reading “Risotto met oesterzwam. Vegetarisch recept en simpel te maken”