Crèpe van kokosmeel met yoghurt en aardbeien

Categories Alle recepten, Keuken, Ontbijt, ToetjePosted on

Deze crèpes zijn heerlijk zoet maar toch verantwoord. Ze bevatten geen koolhydraten en passen dus prima in het keto dieet. Serveer ze als ontbijt of als lunch. Let op de topping bevat wel koolhydraten!

Ingrediënten voor 4 tot 6 crepes

  • Drie losgeklopte eieren
  • Vijf eetlepels gemalen kokos
  • Drie eetlepels kokosroom. Je kunt ook de dikke crème nemen uit een blikje kokosmelk. Hier lees je hoe je kokosroom maakt.
  • Een eetlepel kokosmeel
  • Een theelepel vanille-extract
  • Een tot drie eetlepels water
  • Wat kokosolie of roomboter om in te bakken
  • Dikke Griekse yoghurt
  • Aardbeien

Bereiding

  • Mix de eieren met de kokos. Doe de kokosroom, kokosmeel en het vanille-extract tot een beslag. Is het te dik doe er dan 1 tot 3 eetlepels water bij
  • Smelt een klein beetje kokosolie of roomboter in de pan en doe er 3 tot 4 lepels beslag in
  • Laat het beslag uitvloeien tot een dunne crèpe
  • Maak ze niet te groot want dan wordt keren erg lastig
  • Bak de crèpe aan beide kanten gaar
  • Leg de crèpe op een bord en doe in het midden een dikke streep yoghurt
  • Strooi wat kokos over de yoghurt en leg er aardbeien op
  • Eventueel kun je nog wat honing over het fruit druppelen
  • Vouw de crèpes dicht en serveer ze

Meer recepten met aardbeien

Aardbeienijs maken. Zo doe je dat

Categories Alle recepten, Keuken, ToetjePosted on

Met  warm weer kun je wel wat verkoeling gebruiken, wat dacht je van gezond aardbeienijs? En dan helemaal zelf maken. Moeilijk is het niet. En je hebt maar twee ingrediënten nodig.

  • 1 banaan
  • 80 gram aardbeien (ook te vervangen voor ander fruit). Bramen, frambozen, blauwe bessen zijn ook erg lekker!

Hoe maak je aardbeienijs?

1. Schil een banaan en snij hem in stukjes, doe de stukjes minimaal 2 uur van te voren in de vriezer.

2. Mix dan de banaan stukjes in de blender, mix daarna nog een keer met de aardbeien erbij.

3. Je zult zien dat het een soort licht bevroren smoothie is geworden, dit kun je al heerlijk op smikkelen maar je kunt het nu ook nog even terug in de vriezer zetten voor een uur (zoals ik heb gedaan). Je krijgt dan echt ijs brokken!

Geniet van je ijs!

Meer recepten met aardbeien

Aardbei kiwi smoothie

Categories Alle recepten, Keuken, SmoothiesPosted on

Deze smoothie is heerlijk fris bij warm weer of om ’s avonds weg te slurpen op de bank. Je hebt maar vier ingrediënten nodig. En dan kun je genieten

aardbei kiwi smoothie

Ingrediënten aardbeien-kiwi smoothie

  • Een schaaltje aardbeien
  • Een half schaaltje kiwi ( ongeveer 2 stuks)
  • Een half schaaltje water
  • Een schaaltje ijsblokjes
  • Een blender of staafmixer

Bereiding aardbeien-kiwi smoothie

  • Gooi je fruit in de blender
  • Gooi het water en de ijsblokjes erbij
  • Even pureren en klaar!

Meer recepten met aardbeien

Aardbeienspiesjes. Een gezond tussendoortje

Categories Alle recepten, Hapjes en smeersels, KeukenPosted on

Zin in een tussendoortje of wil je je kinderen iets lekkers geven? Een aardbeienspiesje doet het altijd goed. Ik maak altijd wat extra want ik weet dat de vraag toch wel komt..  Of ze er nog 1 mogen, omdat het zo lekker is. Dit recept is ook erg geschikt voor een traktatie op school.

Ingrediënten

  • 200 gram niet al te grote aardbeien
  • 1 eetlepel anijszaad
  • 8 sateprikkers
  • 8 blaadjes munt

Hoe maak je de spiesjes

  • Was de aardbeien goed en verwijder de kroontjes
  • Hak het anijszaad fijn en schep het voorzichtig door de aardbeien heen
  • Rijg het fruit aan de spies en garneer ieder spiesje met een blaadje munt.
  • Wil je er op trakteren, dan kun je de spiesjes het beste in een halve meloen prikken
  • Vind je alleen wat aardbeien wat saai. Doe er dan stukjes kiwi, mango of wat druiven tussen

Meer recepten met aardbeien

Chocolade aardbeien cheesecake

Categories Alle recepten, Feestdagen, Kerst, Keuken, Pasen, Toetje, VerjaardagPosted on

Slaan de zenuwen alweer toe als je ziet dat er een verjaardag op de planning staat? No worries! Maak deze taart en je kunt rustig een lekker stuk taart mee eten zonder je schuldig te voelen! 

Wat heb je allemaal nodig?

  • Keukenmachine
  • Springvorm

Voor de bodem

  • 50 gram geweekte amandelen
  • 50 gram geweekte hazelnoten
  • 150 gram dadels (liefst medjoul dadels)
  • 2 eetlepels rauwe cacao
  • snufje zout
aardbeien cheesecake

Voor de vulling

  • 100 gram kokosolie
  • 300 gram geweekte cashewnoten
  • 120 gram agavesiroop of honing (ECHTE honing, geen goedkope suikerhoning..!)
  • 1 of 2 vanille stokjes
  • 1 grote citroen (rasp en sap)
  • 1 eetlepel Stevia (eventueel)

Topping

  • 300 gram bevroren aardbeien (of ander fruit). Frambozen zijn ook erg lekker!
  • 2 eetlepels agavesiroop of honing
  • 1 theelepel Stevia (eventueel)
aardbeien cheesecake

Hoe maak je de taart?

1. Zet de avond van te voren alle noten in de week. Lukt dat niet, doe dan minimaal vier uur van te voren in de week.

2. Bedek de bodem van de springvorm met bakpapier. Spoel de noten af.

3. Doe de hazelnoten, amandelen, dadels, cacao en snuf zout in de keukenmachine en draai het tot een kleverig deeg. Als het niet goed plakt kunt je misschien wat meer dadels, agave siroop of honing toevoegen.

4. Het deeg is nu klaar en hiermee bedek je de bodem van de springvorm, maak het egaal en glad.

5. Doe nu alle ingrediënten van de vulling in de keukenmachine en draai lang door tot je een mooi romige crème krijgt, dit kan even duren voordat de laatste ‘stukjes’ eruit zijn. Vergeet niet te proeven, als je het nodig vind kun je nog wat honing, vanille, citroensap en/of stevia erbij doen.

6. Giet nu de vulling in de springvorm en strijk dit ook weer mooi glad en egaal.

7. Voor de topping doe je de bevroren frambozen of aardbeien in de keukenmachine samen met 2 eetlepels agave of honing. Mix dit tot een mooie mousse.

8. De topping kun je nu over de vulling gieten en strijk dit weer glad.

9. Eventueel kun je de taart garneren met wat je maar wil; ik koos voor wat frambozen

10. Zet de taart in de vriezer. Na anderhalf uur is die goed, hij kan ook langer in de vriezer. Maar haal hem dan vier uur van te voren uit de vriezer en plaats hem in de koelkast!

Meer recepten met aardbeien

Quinoa met aardbeien en druiven

Categories Alle recepten, Keuken, Salades, ToetjePosted on

Druiven zijn erg gezond. Ze zijn rijk aan kalium, natriumarm en ideaal voor een ontgiftend dieet. Daarnaast zijn ze een goede bron van vezels. Heb je er al eens aan gedacht om een quinoa te maken met druiven? Nee? Lekker joh! Helemaal als je er ook nog aardbeien bij doet. Lekker als dessert.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 200 gram quinoa
  • Twee sinaasappels
  • 250 gram aardbeien
  • Een tros witte druiven
  • Een eetlepel (acacia) honing
Quinoa met aardbeien

Bereiding

  • Was de quinoa en doe het in de pan met twee keer zoveel water als quinoa
  • Kook de quinoa. Zet het vuur laag en laat het 10 tot 15 minuten doorkoken tot het water verdampt is
  • Haal de pan van het vuur en laat het nog tien minuten opzwellen met het deksel erop
  • Meng het met het sap 1 sinaasappel en de honing.
  • Zet de quinoa op een koele plek
  • Was de druiven en haal de kroontjes van de aardbeien.
  • Schep het fruit door de quinoa

Meer recepten met aardbeien

Spinaziesalade met gemarineerde aardbeien en feta

Categories Alle recepten, Keuken, SaladesPosted on

Van spinazie kun je  een heerlijke frisse spinaziesalade maken. Combineer het met aardbeien en je hebt een heerlijk gerecht op een zomers dag. En het is nog snel klaar ook.

Ingrediënten spinaziesalade

  • 250 gram aardbeien
  • 100 gram spinazie
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 1 avocado
  • 100 gram feta
  • 75 gram pijnboompitten
  • 4 eetlepels olijfolie extra vierge
spinaziesalade

Hoe maak je de salade?

  • Halveer de aardbeien en was de spinazie
  • Schep de gehalveerde aardbeien om met de balsamicoazijn en laat het tien minuten intrekken
  • Halveer de avocado. Haal de pit eruit en verwijder de schil
  • Snijd de avocado in plakjes
  • Strooi de spinazie in een schaal of op een groot bord
  • Verdeel het mengsel van balsamicoazijn en aardbeien en avocado over de spinazie
  • Verkruimel de feta boven de salade
  • Strooi de pijnboompitten over de salade
  • Besprenkel je salade met wat olijfolie
  • Eventueel kun je er nog wat peper overheen doen als je dat lekker vindt

Eet smakelijk!

Meer recepten met aardbeien

Chiapudding met aardbeien

Categories Alle recepten, Keuken, Ontbijt, ToetjePosted on

Een lekker ontbijtje om je dag goed te beginnen. De voorbereidingen voor je chiapudding tref je de avond ervoor al. Daarna is dit snel gemaakt. En omdat het zo lekker is, denk ik dat je je potje ook snel leeg zult hebben.

Ingrediënten

  • Een eetlepel chiazaad
  • 100 ml magere melk, sojamelk of rijstemelk
  • 75 gram diepvries aardbeien
  • Twee theelepels rozijnen
  • Een theelepel gebroken lijnzaad
  • Een eetlepel fijngehakte walnoten
  • Twee theelepels maple syrup
  • Twee eetlepels granola of quinoavlokken. Zo maak je zelf granola
chiapudding

Bereiding chiapudding

  • Roer de chiazaadjes voor de chiapudding de avond van tevoren door de melk en zet het kommetje in de koelkast
  • Laat de aardbeien ontdooien en prak ze fijn.
  • Roer de chiamelk door de aardbeien
  • Doe dit in een leuk potje, glas of glazen beker
  • Schep de yoghurt erop
  • Roer de rozijnen, lijnzaad, walnoten en maple syrup door de ontbijtgranen en schep het op je chiapudding.

Meer recepten met aardbeien

Vegan eton mess met aardbeien

Categories Alle recepten, Feestdagen, Kerst, Keuken, Oud&Nieuw, Pasen, Sinterklaas, ToetjePosted on

In deze vegan Eton Mess vind je schuimpjes zonder eiwitten. Je maakt ze van kikkererwtenwater met suiker. Doe er onder andere wat sojaroom en aardbeien bij en je hebt een lekker feestelijk toetje.

Ingrediënten eton mess

  • 100 gram blanke amandelen
  • 300 gram aardbeien ( door de helft gesneden)
  • 250 ml sojaroom
  • Een zakje klop-fix
  • Twee eetlepels vanillesuiker
  • Vier eetlepels gedroogde gojibessen

Voor de schuimpjes

  • Een blik kikkererwten (350 gram)
  • 100 gram suiker
  • Paar druppen vanille-extract
eton mess

Bereiding

  • Bekleed een bakplaat met bakpapier
  • Verwarm de oven op 110 graden
  • Open voor de schuimpjes je blik kikkererwten
  • Zet een zeef op een kom en giet de inhoud van je blik in de zeef
  • Meet 100 ml kikkererwtenwater af en klop dat met een mixer op de hoogste stand wat schuimig
  • Mix de suiker er in gedeelten doorheen
  • En blijf kloppen. Nog zeker een minuut of 10 tot je een mooi stevig schuim hebt
  • Schep je schuim in de spuitzak en spuitrondjes op de bakplaat
  • Bak je schuimpjes twee uren. Laat ze daarna goed afkoelen
  • Rooster je amandelen in een droge koekenpan en hak ze dan in stukken. Laat ze eerst wel afkoelen
  • Klop de sojaroom met de vanillesuiker en de Klop-fix stijf
  • Verbrokkel zes schuimpjes en bewaar de rest in een luchtdichte trommel
  • Verdeel het schuim en de helft van de amandelen over vier glazen
  • Doe er wat aardbeien in en wat gojibessen
  • Schep er dan twee lepels room op
  • Garneer dan je toetje met de rest van de aardbeien en amandelen

Meer recepten met aardbeien

Havermoutkoek met aardbeien en pistachenoten

Categories Alle recepten, Bakken, Keuken, OntbijtPosted on

In onze koelkast stonden nog wat aardbeien die schreeuwden om opgegeten te worden. Ze waren nog eetbaar, maar echt mooi zagen ze er niet meer uit. Omdat weggooien zonde is, besloot ik om dit lekkere tussendoortje of ontbijtje te maken. Havermoutkoek met aardbeien en pistache noten.

Ingrediënten havermoutkoek

  • 200 gram havermout ( Bij intolerantie glutenvrije havermout)
  • 150 gram aardbeien
  • 100 gram pistachenoten
  • 100 gram appelmoes
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 2 eetlepels pindakaas
  • 3 eetlepels honing
  • 1 ei
  • rasp van schil van halve citroen
havermoutkoek

Wat heb je nodig?

  • bakblik 20 x 15 cm
  • bakpapier
  • mengkom
  • steelpan

Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed het bakblik met bakpapier.

Bereiding havermoutkoek

  • Schep de kokosolie, honing en de pindakaas in de steelpan en zet op het vuur. ( of je inductie of keramische plaat als je die hebt)
  • Laat de olie smelten en meng met de pindakaas en honing.
  • Doe de havermout in een mengkom en schep hier de appelmoes bij. Was de citroen en rasp de schil van een 1/2 citroen bij de havermout.
  • Was de aardbeien en snijd ze in stukjes. Schep de aardbeien door de havermout en schenk nu het mengsel van olie, pindakaas en honing erbij.
  • Gooi het ei in de kom met het mengsel en roer alles door elkaar. Als het goed is heb je nu een dik mengsel.
  • Hak de pistachenoten in stukken. Ze mogen best wat grof zijn.
  • Doe het beslag in de bakvorm en leg bovenop de gehakte pistachenoten en nog wat stukjes aardbei
  • Schuif de schaal in de voorverwarmde oven in, laat ze in 35 minuten mooi goudbruin en gaar worden
  • Daarna goed laten afkoelen ( al is dat moeilijk want warm vind ik het ook erg lekker

Meer recepten met aardbeien